reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny. Chciałam Wam tylko powiedzieć, ze moj rollercoaster właśnie się zakończył. Pomimo testów pozytywnych mamy najprawdopodobniej ciąże biochemiczna, beta 8 ☹️ mam brać luteinę jeszcze pięć dni, powtórzyć bete w piątek,tak naprawdę nie wiem po co… no, ale jak każą to każą…
Nie żałujcie mnie, bo ja nie lubię.
W listopadzie zabiorę jednego mrozaczka (może dwa).
Jeżeli transfer nie zakonczy sie ciążą nie będę już podchodzić do refundowanego IVF w Anglii i przenoszę się do PL.

I TUTAJ MOJE PYTANIE DO WAS MOJE MĄDRE GŁOWY
Polecane kliniki w Pl takie, które zrobią mi wszystko, każde możliwe badanie + badanie genetyczne zarodków? Doradzicie jakąś klinikę?

Cześć dziewczyny. Chciałam Wam tylko powiedzieć, ze moj rollercoaster właśnie się zakończył. Pomimo testów pozytywnych mamy najprawdopodobniej ciąże biochemiczna, beta 8 ☹️ mam brać luteinę jeszcze pięć dni, powtórzyć bete w piątek,tak naprawdę nie wiem po co… no, ale jak każą to każą…
Nie żałujcie mnie, bo ja nie lubię.
W listopadzie zabiorę jednego mrozaczka (może dwa).
Jeżeli transfer nie zakonczy sie ciążą nie będę już podchodzić do refundowanego IVF w Anglii i przenoszę się do PL.

I TUTAJ MOJE PYTANIE DO WAS MOJE MĄDRE GŁOWY
Polecane kliniki w Pl takie, które zrobią mi wszystko, każde możliwe badanie + badanie genetyczne zarodków? Doradzicie jakąś klinikę?
czekałam dzisiaj cały dzień na wiadomości od Ciebie

Niestety żaden endokrynolog ani ginekolog u jakiego byłam nie znalazł przyczyny. I każdy uważał że nie ma to znaczenia. W necie też tak czytałam. Ja sama nie wiem. Mi przynajmniej zapisali euthyrox, koleżance nie chcieli, bo tego się nie leczy, a ma powyżej 1000! Jak znajdziesz przyczynę daj znać.
I jakie teraz masz wyniki TPO przyjmując euthyrox??

@Madlene83 jak tam? Kiedy wyniki? Coś dawno się nie odzywałaś albo mi coś umklo 😔😔
No hej 🙂 miło, że pytasz 😘ostatnio umilkłam, ponieważ zmieniłam pracę i niestety nie mam już laby jak wcześniej 🙈, ciężko mi wygospodarować czas, żeby udzielać się dużo na forum. Jak znajdę parę minut czasu w pracy, to coś Was podczytam i na tym koniec 🤪rok szkolny się zaczął i obowiązki z dzieckiem ☺️i tak czas leci. Siedzę jak na szpilkach, bo czekam na wynik badania zarodków. Dziś minął już 2 tydzień ehh. Nasza kierowniczka embriologii mówiła, że 3 tygodnie... Kuźwa długoo, dla mnie to tak ważny wynik, jak bety, no i weź tu wytrzymaj tyle 😱 gdyby znalazło się coś zdrowego, myślę że 5 października zaczęłabym przygotowywania do transferu😁 Także w tym tygodniu będę wiedziała na czym stoję 🤪 nie mogę doczekać się telefonu z kliniki, wyniki online odczytuje mój mąż, bo ja już teraz wiem, że będzie brakowało mi odwagi, bo ja tchórz jestem 🙈 a za Ciebie trzymam ✊✊

OK czyli nie takie siup jak się wydaje i dużo trzeba przedtem ogarnąć.
Wiesz badania te podstawowe masz robione dość szybko chyba najdłużej to 2 tygodnie się czeka na wynik czegoś tam No nie wiem chlamydii może, jak nie miałaś poronien itp to od razu nie zlecą Ci badań genetycznych , jak nic w usg nie wyjdzie tak jak u mnie to w sumie od razu mogą zacząć stymulacje, to wcale nie musi trwać długo, u każdej z nas inna sytuacja , jak widzisz 😉

No hej 🙂 miło, że pytasz 😘ostatnio umilkłam, ponieważ zmieniłam pracę i niestety nie mam już laby jak wcześniej 🙈, ciężko mi wygospodarować czas, żeby udzielać się dużo na forum. Jak znajdę parę minut czasu w pracy, to coś Was podczytam i na tym koniec 🤪rok szkolny się zaczął i obowiązki z dzieckiem ☺️i tak czas leci. Siedzę jak na szpilkach, bo czekam na wynik badania zarodków. Dziś minął już 2 tydzień ehh. Nasza kierowniczka embriologii mówiła, że 3 tygodnie... Kuźwa długoo, dla mnie to tak ważny wynik, jak bety, no i weź tu wytrzymaj tyle 😱 gdyby znalazło się coś zdrowego, myślę że 5 października zaczęłabym przygotowywania do transferu😁 Także w tym tygodniu będę wiedziała na czym stoję 🤪 nie mogę doczekać się telefonu z kliniki, wyniki online odczytuje mój mąż, bo ja już teraz wiem, że będzie brakowało mi odwagi, bo ja tchórz jestem 🙈 a za Ciebie trzymam ✊✊
Kochana na pewno będziesz miała kilka zdrowych ✊✊✊✊ wierzę w to bardzo mocno ✊✊✊✊ może będzie mile zaskoczenie i wszystkie okażą się zdrowe 😍😍😍😍✊✊✊✊✊ oj też bym tak chciała już przygotowywać się do transferu .... W sumie wszystko okaże się w ten czwartek u mnie . Mam nadzieję że los mnie pozytywnie zaskoczy ✊✊✊✊✊ może będzie tak jak planowaliśmy że spotkamy sie u naszego doktorka , albo na sali ✊✊✊✊ było by cudownie 😁 w końcu poznać się w realu 😁 trzymam mocno kciuki i oczekuje z niecierpliwością twojego wyniki ❤️ będzie dobrze , musi! ❤️

Sorki źle zrozumiałam. 😂 Ja nie wiem póki co nie chcę. U nas w rodzinie po szczepieniu wszyscy mieli gorączkę a mój ma kiepskie plemniory jakby je jeszcze temperaturą zniszczył. Nie wiem póki co czekamy jeszcze chwilkę
Ty jak zaczniesz stymulacje tow ogóle nie powinnaś się tedy szczepić a partner na 2 miesiące wcześniej, tak mi mój lekarz powiedział, także ja nie szczepiona a mąż dopiero teraz się zaszczepił 😉

reklama
Wiesz badania te podstawowe masz robione dość szybko chyba najdłużej to 2 tygodnie się czeka na wynik czegoś tam No nie wiem chlamydii może, jak nie miałaś poronien itp to od razu nie zlecą Ci badań genetycznych , jak nic w usg nie wyjdzie tak jak u mnie to w sumie od razu mogą zacząć stymulacje, to wcale nie musi trwać długo, u każdej z nas inna sytuacja , jak widzisz 😉
Teraz jestem w środku cyklu. Przy następnej wizycie będę na końcu. Moim zdaniem większość badań mamy. Zostały tylko wymazy na chlamydie.

Do góry