Mam pytanie do dziewczyn z Novum:
To moje pierwsza stymulacja w Novum (a 5-ta z kolei). Na tej "śmiesznej" książeczce do stymulacji (przepraszam z góry za sakrazm ale brak informatyzacji w Novum jest porażający) na okładce pogrubioną/ czerwoną czcionką jest napisane, że należy odstawić metforminę od momentu rozpoczęcia stymulacji. Glucophage przyjmuje od dawna, dr Lewandowski (bo jestem u niego) ma listę leków jakie przyjmuje (a to tylko dwie pozycje: Eutyrox i Glucophage więc naprawdę nie jest to złożona lista). Na wizycie dot. rozpisania stymulacji nikt nie zająknął się słowem, że mam odstawić Glcuophage. Tak, spotkałam się już z sytuacją, że miałam go odstawić, np.: na dwa dni przed histero ale wyjaśnio wtedy dokładnie dlaczego (nie w Novum). Dziś umawiałam wizytę na 6 dc i przy okazji zobaczyłam tą informacją w/s odstawienia. Poprosiłam o wyjaśnienie. Położna powiedziała, że w takiej sytuacji skoro lekarz wiec jakie leki przyjmuję to CHYBA POWWINAM (celowo duże litery) brać dalej i dopytać na wizycie 6dc. Czy któraś w Was rzeczywiście musiała odstawić Glucophage od rozpoczęcia stymulacji? I czy konieczność dopytywania absolutnie o wszystko to standard w Novum? Jestem przyzwyczajona do innego standardu obsługi prawdę mówiąc.