reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Aneczka dzieki za zyczenia. Co do ciuszkow to u nas 62 jeszcze dobre. Body w sam raz sa w tym rozmiarze tylko niektore za male. Na 68 to body moga byc ale spodenki i bluzy za duze.

Monia nio naprawde mam super. U nas zawsze wieczorkiem po kapaniu maly zje i idzie do lozeczka, troszke sie pobawi czasami jak nie jest spiacy i zasypia. Nawet smoczka nie chce bez niego zasypia bez problemow.
W dzien tez zasypia w lozeczku albo na hustawce ale w dzien czasem potrzeba smoka.
Kochany jest za to ze nie potrzebuje noszenia ciagle. Moze dlatego ze od poczatku staram sie zeby go nie nauczyc zasypiania na rekach i ciaglego noszenia, Bedzie siedzial z moja mama jak wroce do pracy a ona nie ma tyle sily by go nosic.

Kasia super wiadomosc, gratuluje decyzji i trzymam kciuki za grudnioweczke plci zenskiej do pary. Fajnie ze tak szybko sie decydujecie, ja bym nie miala tyle odwagi.

reklama
viki a moze wiesz jakiej firmy jest ten twoj wiekszy rozek??

stefanka ja mam z tych większych, bo faktycznie są mniejsze i większe... jutro zrobie zdjęcie Darii jak lezy na nim jak jest rozpiety całkowicie i jak to wyglada po zawinięciu jej w niego i jak Ci spasuje to podam Ci linka do allegro do tej babeczki co ma te rożki:tak:

I ja Daruśke zawijam w swój rozek bardzo mocno, tzn ściśle bo ona lubi spowijanie nawet do policzków musi miec pieluszki przyłożone, tak lubi bliskośc szmatek:-D i nigdy mimo to mi sie nie przegrzała bo zawsze jest w nim tylko w bodziaku z dł. rękawkiem..

Kasia ja wiem ze jak dzieciaczki lerzą na jednym boczku to sie główka spłaszcza, tylko u nas od miesiąca jest zauważone rozmiękanie kości potylicznej, no a ja wczoraj wpisałam w wyszukiwarke "krzywica" i jej objawy i naprawde bardzo duzo z tych objawów jest u nas...
No ale zobaczymy

Aneczka u nas 62-68 a dzis jest w bodziaku 74 i na długośc jest dobry a rekawki do kostek i szeroki:-D ale tak to z tą rozmiarówką bo mam np 2 bodziki 56 i też są dobre:szok:

kacha_wawa Twoj synek jest tylko jeden dzien starszy od mojego:) i hehe my tez chcielibysmy juz siostrzyczke dla Marcelka, ale u mnie moze byc z tym ciezko narazie bo ciagle karmie piersia.
Zycze Ci powodzenia w staraniu i obys nie musiala dlugo czekac:))

Hmmm, dziewczyny Wy tu jestescie jak stare kumpele i to jest juz moje ktores z kolei podejscie:)) Moze tym razem bede miala wiecej odwagi i uda mi sie wkrecic:))
Ale musze przyznac sie ze sledze Wasze zapiski codziennie:))

sylwia my kumpele bo częśc z nas jest tu od kwietnia ubiegłego roku ;-) ale niektuóre dziewczynki tez od niedawna a już sie wkręciły jak stare:-D
Poprostu musisz pisać dużo to sama zobaczysz ze nawet nie zauważysz a bedziesz nas znała jak łyse konie;-) także śmiało pisz o sobie, Marcelku i codziennych sprawach i nie patrz nato ze jestes z nami od niedawna, a zobaczysz jak szybko sie wciągniesz:tak:

kasia no niedowiary, ja dopiero teraz doczytałam... ty jestes normalnie agentka :-D Suuper ze juz sie staracie, gratuluje odwagi i decyzji i trzymam kciuki za kolejnego Grudniaka;-)mam nadzieje ze sie załapiesz

ide spac, dobranoc..
Jeszcze tylko daruchne przerzuce z wózka do mojego łózia i śpimy do góra 2 i wstajemy na am:crazy::wściekła/y: właśnie juz łapami wali po budzie wózka, bo właśnie przesypia swoje jedno karmienie... ;)

Sylwia pisz a zobaczysz ze przepadniesz. Ja tu dopiero od urodzenia maluszka jestem ale juz sie uzaleznilam. Tazke nie krepuj sie i pisz o wszystkim

Sylwia pisz a zobaczysz ze przepadniesz. Ja tu dopiero od urodzenia maluszka jestem ale juz sie uzaleznilam. Tazke nie krepuj sie i pisz o wszystkim

Hehehe, bo BB jest jak narkotyk ;-) Przez jakiś czas byłam odłączona od neta i dostawałam nie powiem czego ;-)
Agatko, a Ty niczego w necie nie wyszukuj :-) Ja też Olisiowi wszystkich chorób po kolei wyszukiwałam, aż dostałam zjebkę od mojej health visitor ;-) Czego już to moje dziecko nie miało, ile łez wylałam z powodu fikcyjnych chorób. Teraz już się uspokoiłam i dałam sobie spokój z tym szperaniem i szukaniem dziury w całym chociaż czasami aż mnie kusi żeby jednak gdzieś zajrzeć ;-) Najlepiej jest pochodzić po innych lekarzach, żeby rozwiali wszystkie Twoje wątpliwości, bo nie może być tak, że lekarz udziela Ci nierzetelnych informacji i po wizytach jesteś jeszcze bardziej skołowana.

A co do życzeń dziewczynki to i tak wiem, że jak zajdę w ciążę to się chłopak urodzi :-p Głupia Kasia wierzy we wróżki, a dwie niezależne z całą pewnością stwierdziły, że będę miała trzech synów, a co do czwartego dziecka nie są pewne płci ;-)
Będę musiała Tomka poprosić, żeby zapuścił włosy to jemu będę warkoczyki robić, tylko pewnie za cholerę nie zgodzi się zakładać dziewczęcych ubranek, zresztą w taki wielkim rozmiarze w życiu bym takich nie dostała :-)

hehe my tez chcielibysmy juz siostrzyczke dla Marcelka, ale u mnie moze byc z tym ciezko narazie bo ciagle karmie piersia.

Hehe Sylwia, moja mama karmiła mnie piersią,a jednak udało im się począć mojego brata ;-) Zresztą jest wiele przypadków karmiących kobiet, które zachodzą w ciążę.
Więc do dzieła Kobietko :-)

kacha_wawa heh tez slyszalam cos o tym karmieniu ale wiesz, nie chce sie za bardzo nakrecac bo ja strasznie niecierpliwa jestem i najchetniej to chcialabym juz od razu, ale tak sie nie da wiec musze uzbroic sie w cierpliwosc.

Dziewczyny bede robic tak jak mowicie:)) Bede pisac az bedziecie miec mnie dosyc;-);-);-);-)

Teraz wlasnie popijam sobie kawke a Marcel buja sie w hustawce:))) Heh robi juz sie coraz starszy i coraz cwanszy, juz nie da sie tak posadzic na pol dnia:))) dopomina sie o swoje zeby go zabawiac:))

reklama
hej sylwia a ja to nawet mam kolezanke w bradford ktora ma synka dokladnie miesiac mlodszego od mojej Gajuni !
ataata a moze poprostu zmierz mi twoj rozek centymetrem i ja zmierze swoj i porownam!

Do góry