Co do prezentów to my sobie w rodzinie wysyłamy linki co byśmy chcieli dla swoich dzieci, więc Nelka dostanie:
Plecak z instrumentami ( będzie bardzo zadowolona, bo ona lubi czymś hałasować, ręką uderzać o coś itp)
Kulko-klocki sensoryczne
Zestaw kulko-klocków Lalaboom to wyjątkowa zabawka sensoryczna. Wspomaga prawidłowy rozwój dziecka i zapewnia wiele możliwości zabawy. Dla dzieci od 10 miesiąca życia! Odkrywaj świat z Lalaboom! Spójrz! Te klocki można ...
www.smyk.com
Reszta jeszcze nie wybrała ale w propozycjach dalam:
Piramidka do układania pszczółka
Kolorowa i radosna piramidka Pszczółka marki Smiki to zabawka rozwijająca koordynację wzrokowo-ruchową. Świetny sposób na zabawę podczas nauki oraz wzmacnianie podstawowych pojęć tj. kolory, kształty czy rozmiary. Cechy ...
www.smyk.com
Piramidka do układania z pudełek pory roku
Piramida francuskiej marki Janod składa się z 10 klocków wykonanych z najwyższej jakości kartonu. Doskonałe już dla rocznego dziecka, któremu zarówno budowa wieży, jak i jej przewracanie sprawi dużo radości! Zabawka ...
www.smyk.com
No i klasycznie klocki gumowe/silikonowe
A z rzeczy, które Nelka już ma i polecam to:
Stolik edukacyjny ( my mamy taki tylko, że biały z niebieskimi nogami). Ale jest wiele innych fajnych stoliczków. Nela go uwielbia.
Krzesełko edukacyjne fisher price ( ja mam tą starsza wersję bo na niej mi zależało i dorwałam używane, bo z nowych już nie ma ich w odudukcji, są inne). Ja mam takie krzesełko jak na zdjeciu, nawet ten sam stoliczek mam

co prawda to krzesełko raczej do dzieci, które już zaczynają wstawać i się podnosić, więc na Nelke czeka

Ale stolik uwielbia, na kolanach mi siedzi i się bawi w nieskończoność

Teraz wyjęliśmy nogi ze stolika i na brzuszku się nim bawi
Zobacz załącznik 1343062
Kostka interaktywna ( Nela lubi się nią bawić i spoglądać w lusterko

)
Pchacz i sorter w jednym Chicco (Nela bardzo lubi się nim bawić, wyciąga piłeczki, puszcza sobie muzyczkę a jak się bawimy razem to siadamy na macie, sadzam ja na moje kolana i pokazuje jej gdzie ma wkładać piłeczkę i naśladuje i wkłada

)
Hula kula vtech ( Nelka od małego ją uwielbia i często się nią bawi)
Garnuszek klocuszek ( Nela jeszcze nie siedzi, więc czeka, ale Milena się tym mega bawiła )
Mamy też odkurzacz fisher price ( używany kupiłam, bo już w sprzedaży chyba ich nie ma)
No i książeczka edukacyjna z fisher price, my mamy akurat z vtech.
Mamy też pada fisher price ( Nela też go lubi od małego)
Wesoły Padzik Malucha - interaktywna zabawka edukacyjna od Fisher-Price Teraz nawet najmłodsi gracze mogą przejąć kontrolę nad nauką dzięki tej interaktywnej zabawce w formie kontrolera gier wideo z serii "Ucz się i ...
www.smyk.com
My jej na święta kupimy książeczki