reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Dziękuję za odpowiedź. Tylko jak to policzyć? Od ostatniej miesiączki? To liczenie jest jakieś zawiłe dla mnie :D apka pokazuje mi że teraz jest 4+4. Czyli powinnam czekać jeszcze przynajmniej 2 tyg? 😬

reklama
Dziewczyny jak u was samopoczucie? U mnie zaczęły się takie mdłości ze szok 😭 W pierwszej ciąży to samo miałam do końca pierwszego trymestru.

Dziewczyny jak u was samopoczucie? U mnie zaczęły się takie mdłości ze szok 😭 W pierwszej ciąży to samo miałam do końca pierwszego trymestru.
Kurcze współczuję 🤗 a który masz teraz tydzień?

U mnie dziś 4+6 i hmm w sumie to nic...
Czuję się spoko, jakbym nie była w ciąży, więc oczywiście w kółko się zastanawiam czy aby na pewno jestem 🙃

Chociaż ja z moich poprzednich ciąż najgorzej wspominam zdecydowanie dopiero 3 trymestr. Pierwszy trymestr był względnie łaskawy dla mnie, chociaż za drugiem razem miałam trochę mdłosci i przede wszystkim w kółko tylko spałam. Ale mówią że co ciąża to może być zupełnie inaczej więc na razie nastawiam się na wszystko 😀

Ja to odliczam dni do wizyty chociaż pewnie za dużo się na niej nie dowiem, bo będzie dopiero 6+2 ale i tak nie mogę się doczekać.
Chyba potrzebuje tego żeby ktoś kto nie jest mną powiedział do mnie że jestem jednak w tej ciąży 😛

mnie ostatnio łapią czasem mdłości straszne :/ jestem na maxa zmeczona i bola mnie sutki. Dziś 5t4d :( łatwo nie jest ale te objawy mnie bardzo cieszą bo czuję ze coś się dzieje. Tydzień temu brak objawów mnie stresował

Czuję się spoko, jakbym nie była w ciąży, więc oczywiście w kółko się zastanawiam czy aby na pewno jestem 🙃

Chociaż ja z moich poprzednich ciąż najgorzej wspominam zdecydowanie dopiero 3 trymestr. Pierwszy trymestr był względnie łaskawy dla mnie, chociaż za drugiem razem miałam trochę mdłosci i przede wszystkim w kółko tylko spałam. Ale mówią że co ciąża to może być zupełnie inaczej więc na razie nastawiam się na wszystko 😀

Ja to odliczam dni do wizyty chociaż pewnie za dużo się na niej nie dowiem, bo będzie dopiero 6+2 ale i tak nie mogę się doczekać.
Chyba potrzebuje tego żeby ktoś kto nie jest mną powiedział do mnie że jestem jednak w tej ciąży 😛
ja miałam mieć wizytę dziś ale jednak będzie za tydzień we wtorek w 6t5d i tez nie mogę wytrzymać… ile można czekać :D

U mnie jednego dnia są mikromdlosci i ból piersi a następnego dnia praktycznie nic 🤷 dzisiaj rano mi się trochę w głowie kręciło przez jakieś dwie godziny , a teraz mnie gardło zaczyna boleć bo zjadłam rano zimnego jogurta a u mnie to szybko po czymś zimnym 😭 no ale byłam głodna 😣 a Wy dziewczyny co jadacie rano ?

Cześć dziewczyny, jestem nowa. 29.12 zrobiłam test i dwie grube krechy wyszły dla pewności powtórzyłam rano i to samo. Termin w aplikacji pokazuje mi na 5 września. To moja pierwsza ciąża po pierwszym miesiącu starań, nie robiłam żadnej bety ani progesteronu. Wizytę u lekarza mam 13 stycznia, objawy to ból piersi i czasami jakieś kłucie w podbrzuszu. Żadnych plamień ani innych objawów. Dzisiaj to 5+2. Siedzę i czekam na wizytę, biorę tylko kwas foliowy. Zapoznaje się dopiero ze wszystkim 😅 i trochę jestem niedoinformowana, wy już po jakichś podstawowych badaniach jesteście, a ja nic 😅

U mnie 5+3 i też nie mogłam uwierzyć że jestem mimo że planowaliśmy😂ale teraz po tych mdłościach to już nie mam wątpliwości 🙃

reklama
U mnie 5tc i tylko czuje taki ból podbrzusza jak w pierwszy dzień miesiączki. Mdlosci póki co nie mam. Chodzę po prostu wcześniej spać i bardzo mi się chce pić.

Do góry