staraczka_22
Fanka BB :)
Przed chwilą miałam mała ilość żółtej wydzieliny na papierze. Już panikuje 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pewnie ja to wiem i rozumiem chociaż właśnie miałam wrażenie że może być tak jak pisała @Euforia0204, że wsparcie otoczenia gdyby coś, też jest inne jak wiedzą o co chodzi.Bardziej chodzi o to ze pierwszy trymestr jest najbardziej niepewny jeżeli chodzi o utrzymanie ciąży więc pewnie stąd ta magiczna granica 12tygodni. Ja ogólnie nie zamierzam się chwalić wśród znajomych raczej tylko rodzinie powiemy a kto zobaczy bo to nieuniknione to zobaczy ale jakiś specjalnych ogłoszeń w ogóle nie planujemy![]()
Ja mojego męża biorę tylko na prenatalne każdego trymestru bo wtedy faktycznie jest co oglądaćWitamkolejna nowa dołącza!
Na początek gratulacje dla wszystkich, dla których 2022 okaże się szczęśliwytrzymam kciuki za każdą z nas!
Mój pierwszy pozytywny test ciążowy - 24.12.21 (mega blada kreska)
25.12.21 (jeszcze bardziej blada)
27.12.21 miałam już pewność
Aktualnie to 6 tydzień - według jednej Apki 5+0, według drugiej 5+2 (nie wiem skąd te rozbieżności)
Termin porodu według apki to 8.09.2022)
Wizyta u ginekologa 11.01, już nie mogę się doczekać.
Beta z 03.01 to 2152, progesteron 25,9.
Jestem tak szczęśliwa, że jeszcze do końca nie dociera to do mnie
Aktualnie z oznak ciąży to nabrzmiałe, ciężkie piersi, często się wkurzam o nic tak naprawdę i częste sikanie. Zero mdłości.
Czy na pierwszej wizycie byłyście lub planujecie zabrać swoje drugie połówki? W ogóle czy warto?
Znawcą nie jestem, ale wydaje mi się że póki nie ma krwi to jakaś wielka tragedia się nie dzieje. Śluz jest teraz w ciąży też taki gęsty i żółtawy jak jest go więcej u mnie.Przed chwilą miałam mała ilość żółtej wydzieliny na papierze. Już panikuje![]()
To moja pierwsza długo wyczekana ciąża dlatego dużo rzeczy mnie niepokoi i od razu się martwie. Dziękuję. Wizyta dopiero za tydzień.Znawcą nie jestem, ale wydaje mi się że póki nie ma krwi to jakaś wielka tragedia się nie dzieje. Śluz jest teraz w ciąży też taki gęsty i żółtawy jak jest go więcej u mnie.
Ja właśnie za dużo go nie mam, ale konsystencja sie jakby zmieniła. Powiedzialabym, ze jakas taka aksamitnaZnawcą nie jestem, ale wydaje mi się że póki nie ma krwi to jakaś wielka tragedia się nie dzieje. Śluz jest teraz w ciąży też taki gęsty i żółtawy jak jest go więcej u mnie.
Ja identycznieJa mojego męża biorę tylko na prenatalne każdego trymestru bo wtedy faktycznie jest co oglądaćno i stres największy. A tak to sama chodziłam zawsze.
Ja miałam w pn kremowy i od razu poszłam do lekarza jak pisałam pare postów wyżej.Przed chwilą miałam mała ilość żółtej wydzieliny na papierze. Już panikuje![]()
A badałaś progesteron?To moja pierwsza długo wyczekana ciąża dlatego dużo rzeczy mnie niepokoi i od razu się martwie. Dziękuję. Wizyta dopiero za tydzień.