reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ja bym chciała, ale w ostatniej pracy straciłam ciąże w końcówce 13 tygodnia i wszyscy w firmie wiedzieli. Gratulowali, a ja leżałam w szpitalu już bez serduszka. Nie wytrzymałam tego psychicznie 🤷‍♀️
Pracuje w małej firmie, 3 osoby ze mną i to raczej w przyjaznej atmosferze, więc jak coś jest nie tak to i tak dziewczyny się dowiedzą. W ostatniej ciąży miałam pusty pęcherzyk, najpierw 3 dni w szpitalu, potem 2 tyg. Chorobowego, więc i tak o wszystkim wiedziały

reklama
U mnie jeśli będę mogła pracować tylko zdalnie to mogę do końca czerwca, akurat od lipca wraca koleżanka z macierzyńskiego więc idealnie by się tu wszystko spięło 😉 myślę że raczej problemu by nie zrobili bo ciągle możemy z domu jak np źle się czujemy czy dziecko chore.

Dziewczyny tak podpytam :)
Kiedy planujecie iść na L4? A może już jesteście? Może ktoś ma pracę biurową?
Ja akurat taką mam i chciałabym jak najdłużej, ale nie wiem czy dam radę. Dopiero co zmieniłam pracę i niedawno podpisałam umowę i tak sie stało, że akurat trafił się dzidziuś. Chciałabym przwpracować jak najdłużej, bo też nie chce wyjść na taką, co przychodzi i zaraz zachodzi w ciążę i idzie. Chociaż z drugiej strony nie wiem ile wytrzymam 🤷‍♀️
Jak to jest z Wami?

Również praca biurowa, stres na poziomie niskim, w gorących terminach ciut większy. Obecnie lekkie plamienie, ale ginekolog również nie kazała leżeć, mimo, że dwie wcześniejsze ciąże utracone. W moim przypadku oba puste jaja, więc jeśli ponownie ma się przytrafić to leżeniem nic nie zmienię.
L4 w sumie uzależnię od stanu zdrowia, o poprzednich starałam się nie mówić, co prawda o drugiej wspomniałam dopiero jak miałam już ustalony termin zabiegu. Nie żałuję, że wcześniej nie mówiłam, bo jestem typem, który lepiej przeszedl przez to bez poklepywania po ramieniu. Ale każda z nas jest inna :)

Cześć dziewczyny, u mnie 6+3, czuję się okropnie od wczoraj, strasznie mnie mdli i robi mi się słabo Plus częste sikanie 🤷‍♀️
A wy jak się czujecie ? 😊
Ja bym spała cały dzień, na początku myślałam, że to od przybicia i tego że muszę leżeć ale po prostu mnie odcina. Jestem nieprzytomna mogłabym spać cały czas w dzień.
Dodatkowo cały czas mi się chce pić. Piersi trochę bolą, ale w granicach normy.
I coraz częściej czuje delikatne mdłości ale nie są mocne. Gdybym jakoś mocno się nie wczuwała w organizm to pewnie ich bym nie zauważyła. U mnie dziś 6+4

Ja bym spała cały dzień, na początku myślałam, że to od przybicia i tego że muszę leżeć ale po prostu mnie odcina. Jestem nieprzytomna mogłabym spać cały czas w dzień.
Dodatkowo cały czas mi się chce pić. Piersi trochę bolą, ale w granicach normy.
I coraz częściej czuje delikatne mdłości ale nie są mocne. Gdybym jakoś mocno się nie wczuwała w organizm to pewnie ich bym nie zauważyła. U mnie dziś 6+4
Dobrze że siedzę w domu na zwolnieniu, naprawdę nie dałabym rady pracować 🤷‍♀️

Ja już na L4.
Praca fizyczna po 10h.
Cała zmiana na nogach
4 tygodnie dniowek na 4 tygodnie nocek

Dzisiaj w nocy miałam taką migrenę, że zaczęłam wymiotować z bólu. Macie jakieś pomysły co wtedy można robić?
Wzięłam 2x paracetamol ale po kilku minutach już go wydaliłam
Ponoc wypicie litra wody w niedlugim okresie czasu pomaga
Też miałam cukrzycę brałam insulinę, ale ja pozniej non stop chudłam na diecie cukrzycowej i finalnie na koniec ciąży miałam +9kg😉
Mierzysz sobie teraz cukry? U mnie ciągle powyżej 100 rano 🙈
Muszę zacząć, ciągle zapominam 🙈

reklama
Dziewczyny mam wyniki - BETA 4810 w 5 tygodniu to dobrze, czy nie? :O muszę powtórzyć badanie czy dopiero po wizycie u lekarza?
Kwas foliowy mnie martwi, mam 4,3 a norma to 3-20 .... Eh, już się stresuję

Do góry