Aha, ja korzystam z invicta w Warszawie - w moim mieście nie ma nikogo od niepłodnościLekarz prowadzący w Bydgoszczy, a zabieg w Gdańsku

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aha, ja korzystam z invicta w Warszawie - w moim mieście nie ma nikogo od niepłodnościLekarz prowadzący w Bydgoszczy, a zabieg w Gdańsku
Rozumiem po twoim poście że pierwszy transfer miałaś nieudanyAha, ja korzystam z invicta w Warszawie - w moim mieście nie ma nikogo od niepłodności![]()
Transfer był udany, ale między 5 a 6 tygodniu było zatrzymanie akcji serca i poronienieRozumiem po twoim poście że pierwszy transfer miałaś nieudanyna jakim etapie jesteś teraz?
Taką translokację ma mój partner. Ja miałam kariotyp prawidłowy.Hej dziewczyny,
czytam Was od dłuższego czasu, ale się nie udzielam, bo in Vitro dopiero przede mną.
Podziwiam Wasze zaangażowanie i trzymam kciuki za każdą z osobna!
Szukam dziewczyn, które mają problemy genetyczne i podchodziły do IVF z badaniami PGD/PGT. Zmagam się z translokacją robertsonowską (15;22) i po ostatnich stratach zdecydowaliśmy się podejść do IVF.
Dodam, że mam już trzyletniego zdrowego syna poczętego naturalnie. Chętnie poznam historie dziewczyn z podobnym problemem w kontekście samego IVF, ile jaj udało się zdrowych wyhodować, ile pobrać z punkcji itp.
Życzę Wam nadal dużo cierpliwości i aby chęć posiadania dzieci nie zawładnęła całym naszym życiem i poczuciem szczęścia i spełnienia.
duzo dziewczyn korzystało z PGS lub PGD. @Evela.6 i @Pchełka216 wywołuje was :-)Hej dziewczyny,
czytam Was od dłuższego czasu, ale się nie udzielam, bo in Vitro dopiero przede mną.
Szukam dziewczyn, które mają problemy genetyczne i podchodziły do IVF z badaniami PGD/PGT. Zmagam się z translokacją robertsonowską (15;22) i po ostatnich stratach zdecydowaliśmy się podejść do IVF.
Dodam, że mam już trzyletniego zdrowego syna poczętego naturalnie. Chętnie poznam historie dziewczyn z podobnym problemem w kontekście samego IVF, ile jaj udało się zdrowych wyhodować, ile pobrać z punkcji itp.
Życzę Wam nadal dużo cierpliwości i aby chęć posiadania dzieci nie zawładnęła całym naszym życiem i poczuciem szczęścia i spełnienia.
Hej dziewczyny,
Czyli jeżeli dobrze rozumiem to nie warto robić nic? Bo walka z góry jest przegrana?„Mieć rację, to za mało by zwyciężać”
Ja mocno związana jestem z tym cytatem.
W ziemi pełno kości tych co mieli odwagę.
Na cmentarzach pełno tych co mieli pierwszeństwo.
Ja chyba nie jestem materiałem na bohaterkę i wojowniczkę.
W psychiatrii staramy się naprawiać błędy rodziców. I psychiatria z tym przegrywa. Jakie narzędzia pomogą, gdy rodzic głupi, ślepy ..
hejkaduzo dziewczyn korzystało z PGS lub PGD. @Evela.6 i @Pchełka216 wywołuje was :-)
Gratuluje synka :-) co do ilosci komórek zależy to od AMH i leków. Jeżeli, AMH wysokie to komórek będzie duzo. Czy poprawne genetycznie to już zależy od predyspozycji i wieku.
Co do zarodków to już niewiadomo jak będzie.statystycznie jest tak, ze na 16-18 komórek przypadają 3 zdrowe zarodki. Bywa, ze jest ich więcej, albo nie ma wcale.
Jednak regułą jest jak pisałam wyżej:-)
Powodzenia!
My mieliśmy PGD ze względu na wysoka fragmentację dna plemników. Na 12 dojrzałych komórek mamy 11 blastocyst. Z 6 badanych 4 zdrowe, 5 jeszcze niezbadanych.Hej dziewczyny,