Nadziejaumieraostatnia4
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja pewnie tez w tych okolicach, za tydzień na wizycie porozmawiam z lekarzem o tym, oczywiście jak będzie wszystko ok, za co mocno trzymam kciuki.Ja zamierzam, chyba ninfty pro ale jeszcze nie zdecydowałam. Ale na pewno ok 11 tyg będę robić.
Gratulacje! I trzymam kciuki za następna wizytę! Oby czas szybko zleciał, bo te czekanie to chyba najgorsze!Hej dziewczyny wyszlam od lekarza jaka ulga jest piękny pęcherzyk.. 27. 01 szukamy serduszko... Oby do przodu... Dalej mam brać leki które biorę mam mięśniaka ale ja o nim wiem... No cóż czekamy i trzymam kciuki za inne dziewczyny.
Tak, po pierwszym trymestrze ide na trzecia dawkę już mam obgadane z lekarzem. Wole przejść lekko nopa niż covida w ciąży.Dziewczyny, może zadam dość kontrowersyjne pytanie, ale jestem ciekawa. Jesteście szczepione? Albo zamierzacie? Bo mi kardiolog powiedział dziś że jeżeli potwierdzi się ciąża to odrazu się szczepić, że jak wciąż będę się nie szczepić to zaszkodzę dziecku i że powinnam się zaszczepić przed, albo teraz bo też bezpieczne to jest.
Tez zrobię to badanie, już dostałam propozycje od lekarza.Nieinwazyjne badania przesiewowe genetyczne płodu (pobiera się krew matki) wykrywają wady genetyczne plus można tez dodatkowo przy okazji oznaczyć płeć.
Wykonuje się je od ok 10tc
Jest teraz kilka firm które je wykonują.
Któraś z Was zamierza je robić?
Ja na razie robię rozeznanie który będzie najlepszy
Ojj tak ale mam leżeć brać leki zastrzyki i nie myśleć o złych rzeczach..... I taki mam zamiar. 2tyg przybliża mnie do zobaczenia serduszka i maleństwaGratulacje! I trzymam kciuki za następna wizytę! Oby czas szybko zleciał, bo te czekanie to chyba najgorsze!
Jak dobrze , że jesteścieJa zamierzam, chyba ninfty pro ale jeszcze nie zdecydowałam. Ale na pewno ok 11 tyg będę robić.
Kochana! Każda ma gdzieś swoje powody do obawy. Myślę, że wiek w tych czasach nie gra aż takiej roli. Ja 27 lat, uszkodzony gen haplotyp M2 w układzie heterozygotycznym w genie ANXA5 + macica dwurożna. Przyjmuję codziennie zastrzyki z heparyny. Do tego już miałam 2 silne krwotokiTsh ponad 4, hashimoto, mięśniak w macicy i 40 lat, aby do wiosny![]()
Ja polecam "Mamy dla mamy", same konkretyOooco czytasz?
szukam jakiejś ciekawej książki
A czy polecacie jakaś książkę odnośnie właśnie tych badań gdzie jest napisane co w którym tygodniu itd ?Ja polecam "Mamy dla mamy", same konkretybardzo mnie odstresowuje i uspokaja ta książka, a w internet boję sie zaglądać i czytać cokolwiek bo strach
![]()
Ja jestem, z trzecią dawką poczekam do II trymestru.Dziewczyny, może zadam dość kontrowersyjne pytanie, ale jestem ciekawa. Jesteście szczepione? Albo zamierzacie? Bo mi kardiolog powiedział dziś że jeżeli potwierdzi się ciąża to odrazu się szczepić, że jak wciąż będę się nie szczepić to zaszkodzę dziecku i że powinnam się zaszczepić przed, albo teraz bo też bezpieczne to jest.