reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam i o zdrowie pytam!

Atru - życzę powodzenia na kopenhaskiej! Będziemy się wspierać :tak:Jak tam Kuba dzisiaj?
Justyna - ciekawe jak tam masc na to podraznienie, bo ja to chyba dziś wezwę pediatrę, niestety prywatnie, bo juz raz bylam w tutejszym osrodku zdrowia. Dzis znowu jakby bardziej czerwone, moim zdaniem nadkaziło się jakąś bakterią i Stas sobie z tym nie poradzi. Trudno, trzeba wyciągnać jakąś sterydową armatę.
Luandzia - czemu jedziesz z małą do endokrynologa? Wiesz, jakbys sie wybrala z Zuzią do neurologa dziecęcego, to napewno nei zaszkodzi a rozwieje tylko Twoje obawy. Jesli neurologicznie wsyzstko ok, to proponowałabym Ci skorzystanie z książki "Co nieco o rozwoju dziecka" Pawła Zawitkowskiego, w których są zabawy i sposób wykonywania codziennych czynności, które motywują maluchy do aktywności.
Doris - witaj na forum :tak:W dwa dni się wdrożysz i będziesz "nasza"
Nuśka, Hruda - dzięki za info o Galerii, chyba sie tam wybiorę. Mam nadzieję po kopenhaskiej zejść do jakiegoś normalnego rozmiaru, po powrocie do domu czeka mnie rozpakowywanie pudeł to zobaczę jaki mam stan ubraniowy sprzed ciąży i co by mi sie przydało i wezme se Staśka w spacerówke i zobaczymy co uda nam się zobaczyć i kupić :-)
Nuśka - z Ciebie to tylko brać przykład: brzuch jak przed ciążą, teraz kosmetyczka i fryzjer - musisz być super zadbaną dziewczyną. A do tego swoja sympatyczna babka.

Mamy to odliczenie od podatku za dziecko i biorę pod uwagę zakup tego siedziska do kąpieli i chusty do noszenia dzieci.
Myslalam o tym zeby ją samodzielnie uszyc, nawet szukalam materiału, ale jednak zakupię profesjonalną. Tylko żeby materiał nie był taki ciepły i grzejacy.

reklama
A przy ospie,czy jakimś takim cudzie nie ma czasem gorączki? Jesli Kuba nie ma gorączki to poszłabym do zdrowych.

No właśnie, poza tymi krostkami to nie ma żadnych innych objawów choroby:baffled:

Czesc dziewczyny!!Tak czytam te forum od jakiegos czasu i nie wiedzialam jak zaczac bo wy widze znacie sie juz jak dobre kumpelki a ja czuje sie jakbym sie wcinala wam w rozmowe.No ale mowie sobie sproboje- tym bardziej ze sa tutaj dziewczyny z Gdanska mojego rodzinnego miasta,bo ja niestety teraz jestem WYJECHANA ale popisac sobie tez bym chciala.mam nadzieje ze sie wkrece.pozdrawiam was serdzecznie i wasze maluszki

Witaj, Doris. Bardzo nam miło, że chcesz do nas dołączyć. Mam nadzieję, że zadomowisz się u nas na dobre! Pozdrowienia!

Carioca - z Kubą jest OK, no poza tą wysypką właśnie. Nie mam pomysłu co z tym zrobić...

Witam.

Na początku piszę, że tata już się lepiej czuje:tak:, wczoraj jeszcze pojechali do szpitala zrobic wyniki i jakieś tam badania. Zwolnmienia z pracy nie dali, stwierdzili, że może pracowac:szok:. Przecież chłopina nie jest w stanie pracowac, wziął urlop, bo co miał zrobic.

Dziewczyny cieszę się, że tak dużo piszecie, ale ...... nie można nadążyc, szczególnie jak zaczniecie klikac wieczorami.:angry:

Witam również nową koleżankę.:-)

Trzymam kciuki za wszystkie, które są na dietach. Dacie radę :laugh2:
Adaś straszny maruda, nie wiadomo czego chce, noc była nawet dobra.

Jaka u Was pogoda, bo tu paskudnie, pada, zimno i wietrznie.

etka - pomóż z tymi zdjęciami by były na jasnym tle,
Mała-gorzatka co dziś pysznego małej gotujesz.
Kasia te nasze brzdące mają werwę i wszędzie ich pełno.

Maja mazakami popisała mi wczoraj monitor, nie wiem jak to usunąc, by czegoś nie popsuc, ale byłam wściekła na nią.:crazy: Miłego dnia życzę wszystkim

Agulka bardzo sie ciesze, ze tata juz sie lepiej czuje. W Krakowie jest dzisiaj piekna wiosna, swieci sloneczko i jest bardzo cieplo. Jak ja bym chciala, zeby juz tak zostalo.
Monitor najlepiej wyczyscic takim specjalnym plynem do monitorow - wszytsko schodzi.

Doris witamy na wrzesniowkach

Carioca myslisz, ze w takiej chuscie dobrze sie nosi dzieco? Pytam bo my mamy nosidelko i totalnie nie zdaje rezultatu. Patryk wazy juz prawie 9 kg i plecy mi wysiadaja.

Etka i ja czekam na podpowiedz jak zrobic zdjecie z bialym tlem :-)

Wczoraj wieczorem wybralam sie na sexy aerobic i normalnie wymieklam. Myslalam, ze nawet nie najgorzej sie ruszam ale po tych zajeciach totalnie sie zalamalam. Nie potrafilam zrobic polowy rzeczy i ciagle sie gubilam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Tak jak rusza sie dziewczyna, ktora je prowadzi to ja nigdy nie bede. Az jej zazdroszcze tych kocich, sexownych ruchow.

Musze zmykac z forum i zaczac pracowac ;-). odezwe sie pozniej a na razie wszytskim zycze milego dnia.

Witam wszystkie wrześnióweczki.
Doris nawet nie zauważysz kiedy wejście na bb stanie sie pierwszą czynnością dnia:-D

Miałam dzisiaj plan na długi spacerek po parku, jakąś miła tekturkę na ławeczce a tu co klops- deszcz, wiatr, zimno brrrrr i okrutne łupanie w głowie:crazy: Gdzie ta piękna wiosna zapowiadana w tv?
Xeone nie od razu Rzym zbudowali- ta laska co prowadzi aerobic tez na początku pewnie ruszała sie jak słonica. Wszystko przed Tobą:tak:
Carioca77 my jeszcze czekamy na zwrot z podatku bo też mamy w planach zakup dla małego- tylko, ze zastanawiamy sie nad nosidełkiem, które sie przyda na majówkę-planujemy mały wypad w górki i nie chcemy brać spacerówki, a niesienie małego na rękach wykluczone.

Atru - a więcej tych krostek/mniej? Zaognione, duzo ich? Ja tam bym przemyła rivanolem i nic więcej.

Agulka - o to dobrze ze tata ma sie lepiej, dobrze ze wzial urlop, moze odpoczynek zdziala tu najwiecej.
Xeone - sexy aerobic? Nie bylam nigdy na takim, co Wy tam robicie :rofl2: ? Pewnie z krokami podciągniesz sie w try miga, choc troche irytuje jak sie na tle grupy wygląda jak sierota, wszyscy w prawo, a ja podskok, no nie :-D
Co do chusty, to poszperalam po necie no i oto czemu chcę ją zakupić:

- są dobre dla kręgosłupa mamy - też mam problem z kręgosłupem, noszenie na rękach pogarsza sprawę, ale w chuście obciążenie jest rozproszone.

- są bardzo praktyczne - można opajtać dziecine i pojechać autobusem, pojsc do lasu, skoczyć do sklepu bez wytargiwania wózeczka, w domu ugotować nawet jesli akurat jęczydusza ma gorszy nastrój.

- polecają je fizjoterapeuci (np. Paweł Zawitkowski) dzieci mają równomiernie obciązony kręgosłupek i "rozwarte" nóżki
- no i najważniejsze - chustowane dzieci są szczęśliwsze :-D Mają wiecej poczucia ciepełka matczynego co podobno wpływa na rozwój emocjonalny. Ta bliskość z matką jest bardzo wazna, zwlaszcza gdy nie karmi sie juz piersia. Dzieci karmione piersia maja naturalny kontakt z cialem matki, a te butelczynowe nalezy po prostu duuużo przytulać.

Minus - wypróbowywalam chuste z Polekonta - i mnie i Staskowi bylo w niej po prostu bardzo ciepło, ale szukam takiej z innego materiału - czegoś na lato.

Pokażę Wam przykład mojej aukcji,jest bynajmiej kolorowo i chyba sympatycznie

Superowe spodnie JM dla dziewczynki 98 (344663146) - Aukcje internetowe Allegro

A jest to bardzo proste.Ja używam Corel Paint Shop Pro Photo XI gdzie macie darmowo 30dni i nie męczę się obrysowaniem narzędziem lasso,ani gumką nie ścieram,tylko wprost walę i maluję pędzlem na biało tło.Nie muszę podkładać kocy itp.zamalowuję tło i finito;-):tak:A kontury żeby były w miarę to naciskam shift i myszka(zresztą pisze w tym programie jak naciśniecie pędzel)W razie czego piszcie na GG gdzie jestem zawsze czerwona a w rzeczywistości niestem niewidoczna;-)

Jak chcecie szblony to Wam wyślę na e-meila ale mnie się w sumie to one tak za bardzo podobają:no:

Wiecie co chyba mam jakieś zboczenie-właśnie sie mały obudził, przepisowo ściągnął skarpetkę, a ja głaskając go po stópce stwierdziłam, ze nie ma nic cudowniejszego jak tak mała kochana stópeczka:happy: ooooooo teraz to muszę zmienić pieluszkę:laugh2::laugh2:

reklama
Majandra - podobny argument moze pojawic się przy długim karmieniu piersią. A dzieci karmione piersią są właśnie bardzie śmiałe i odważne, mniej zestresowane. Nie jestem specjalistą ani psychologiem dziecięcym, ale opinie ich (wynalezione w necie) na temat chust są pozytywne.
Myślę, że wszędzie potrzebne jest zachowanie umiaru. Właściwa higiena czy zbytnia sterylność, naopiekuńczość czy oschłość, dla dzieci na ich potrzeby nie ma miarki, w dodatku każde jest inne, ale każda mama ma swoją intuicję i wychowuje je na niepowtarzalną jednostkę społeczną.
Mnie to przekonuje, lecz chętnie dowiem sie o zastrzeżeniach i napewno wezmę pod uwagę.

Do góry