G
gość _199
Gość
Poczytaj o zespole munchausenaMoże i nie ma ale jednak to imię mnie strasznie gnębiale dzięki za odpowiedź
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Poczytaj o zespole munchausenaMoże i nie ma ale jednak to imię mnie strasznie gnębiale dzięki za odpowiedź
![]()
Dziecko nawet w 3roku życia nie reaguje na swoje imię. Poza tym wspomniałaś ze w otoczeniu reaguje tylko nie reaguje jak wołasz Ty lub jakaś babcia. Po prostu nie szukaj na siły czegoś czego nie ma. Dziecko super się rozwija.Może i nie ma ale jednak to imię mnie strasznie gnębiale dzięki za odpowiedź
![]()
Pójdź z córką do specjalistów do których ją zapisałaś, może to Cię uspokoi a jeśli nie to poszukaj pomocy dla siebie - to nie przytyk to szczera porada, z tego co piszesz to nie dziecko ale Ty masz problem.Może i nie ma ale jednak to imię mnie strasznie gnębiale dzięki za odpowiedź
![]()
DziękiPoczytaj o zespole munchausena
Mój mąż to samo mówiPójdź z córką do specjalistów do których ją zapisałaś, może to Cię uspokoi a jeśli nie to poszukaj pomocy dla siebie - to nie przytyk to szczera porada, z tego co piszesz to nie dziecko ale Ty masz problem.
No i maz ma rację. Za duzo wymagasz od dziecka, które ma 8,5 miesięcy. Ja jestem fizjoterapeutką i to, że stawia pięknie stopy to super, ale pamiętaj ze dziecko do 6roku zycia ma prawo od czasu do czasu postawić krzywo nogę byleby korygować i zwracać uwagę zeby dluzej nie chodzić w takiej pozycji. Pchacze tez sa nie potrzebne na ten moment. Pozwól się rozwijać jej w swoim tempie. A to, ze nie reaguje na swoje imię to to nie jest tragedią.Dziękiale
Mój mąż to samo mówiwiem że przesadzam ale jak to pierwsze dziecko
![]()
Tu nie ma znaczenia które to dziecko. Zamęczasz siebie jakimiś zmyślonymi objawami, tracisz radość z macierzyństwa, zamartwiasz się, stresujesz...po co? Dlaczego? Bo dziecko nie reaguje na imię? Ja mam 33 lata i też nie zawsze reaguję na imięDziękiale
Mój mąż to samo mówiwiem że przesadzam ale jak to pierwsze dziecko
![]()