Orchidea33
Fanka BB :)
A w ciazy mozna??Po porodzie są truskawki zabronione, jak się karmi piersią. To mega silny alergen.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A w ciazy mozna??Po porodzie są truskawki zabronione, jak się karmi piersią. To mega silny alergen.
To ja sie staram uzywac choc co drugi dzien. Zobaczymy jak to teraz bedzieNie. Nigdy nie stosowałam. Piersi miałam w roztopach po 1 ciąży. Urosły ze 4 rozmiary. Pupa tez w rozstępach po porodzie.
Na brzuchu nic.
Ja nie jestem z tych kobiet co się smarują. Za leniwa
nie. Wtedy robilam o 8 a leki o 4 były. Teraz mam raz dziennie lutinus o 12, a podjezykowo 10 i 22 wiec rozne odstępy. Mam jutro o 8 40 konsultacje ze swoja dr ale profilaktycznie dolozylam o 15 lutinusa i 50 mg podjezykowej.Spadek jest spory. Ja bym chyba jeszcze powtórzyła jutro. A mialam badanie robione z takim samym odstepem czasowym od tabletki?
To nie jest prawdą. Po porodzie trzeba jedynie unikać syfiastego jedzenia, a produkty alergizujące powoli wprowadzać do diety i obserwować dziecko. Szczególnie zwraca sie uwagę na nabiał.Po porodzie są truskawki zabronione, jak się karmi piersią. To mega silny alergen.
Dobrze zrobilas. Tez bym dolozyla. Moze spadek zwiazany z ta roznica czasowa ale za duze moim zdaniem niebezpieczeństwo, zeby ryzykowac. Ciekawe co jutro powienie. Wtedy robilam o 8 a leki o 4 były. Teraz mam raz dziennie lutinus o 12, a podjezykowo 10 i 22 wiec rozne odstępy. Mam jutro o 8 40 konsultacje ze swoja dr ale profilaktycznie dolozylam o 15 lutinusa i 50 mg podjezykowej.
Oczywiście, że można.A w ciazy mozna??
Ufff. Bo na nic tak nie czekam jak na truskawkiOczywiście, że można.
Ja w pierwszej ciąży wiaderkami a w drugiej nie bo urodziłam pod koniec maja. Straszny pech.A w ciazy mozna??
Zgodzę się z rozszerzaniem diety, trzeba dziecko obserwować i jak reaguje. Ja dość szybko wrocilam do zbilansowanej diety ale truskawki mogą powodować trudności u dzieci.To nie jest prawdą. Po porodzie trzeba jedynie unikać syfiastego jedzenia, a produkty alergizujące powoli wprowadzać do diety i obserwować dziecko. Szczególnie zwraca sie uwagę na nabiał.
Truskawki oraz cytrusy należą do silnych alergenów, ale to co jest w nich uczulające to głównie konserwanty pochodzące z oprysków. Warto więc kupować truskawki w sezonie, najlepiej z upraw ekologicznych lub swoich ogródków. Jeśli rodzice mają alergie pokarmowe można im sie przyjrzeć, ale na pewno nie eliminujemy tego z diety, chyba ze szkodzi maluchowi. Jest to mit żywieniowy.Zgodzę się z rozszerzaniem diety, trzeba dziecko obserwować i jak reaguje. Ja dość szybko wrocilam do zbilansowanej diety ale truskawki mogą powodować trudności u dzieci.
Mogę dopytać położnej, i pediatry![]()