reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Carioca, witamy. Przewieje Cię bez tych majtek:-D
Czemu jedziecie do logopedy?

Monia, do listy potrzebne jest: data porodu, termin porodu, jaki poród (naturalny czy cesarka), waga i długość dziecka, no i imię.

Dzien dobry to ja:-)

Wzielam sie za pichcenie obiadku i w miedzy czasie doskakuje sobie do kompka i nadrabiam.

Carioca nie zapomnimy na pewno:no:

Atru to jak juz wzielas sie za modernizacje wrzesniowej tabeli to ja poprosze o korekte to znaczy przemalowanie z niebieskiego na rozowy:-)

Maraniko bardzo mocno Cie pozdrawiam i trzymam kciuki za Tymonka.

Zapomnialam juz co komu mialam napisac:baffled::baffled::baffled:

Halloooo
Carioca - no witaj w 3 miescie:-)...wlasnie, jaki logopeda?
A ja powinnam wykasowac podpis Niezniszczalny:baffled: bo Stasiek dzis palxczliwy i marudzacy i wrzeszcacy.Od 8.30 nie zmruzyl oka mimo ze tarl oczka i kreci ucho..i jak go wkladam do wyrka to wrzask. Na zeby to nie wyglada bo wczoraj lekarka obejrzala dziaselka i mowi ze gorne jedynki powoli kielkuja ale nie jest to sprawa na dzisiaj. Myslalam ze moze glodny ( jak zwykle) ale dostal wieksza porcje kaszki i ryk...potem obiadek i ryk. Teraz dalam mu doslowenie 80ml mleczka i zasnal...obawiam sie ze chyba go uspokaja ssanie mleczka i martwi mnie troche ta metoda uspokajania. A jak powodem jest glod...to ja sie juz poddaje. Lekarka mowila ze waga i wzrost sa na gornych centylach ale za duzo przybral przez ostatni miesiac i mam uwazac. Qrcze - nie chce go roztyc.

Hruda, to może w takich chwilach,gdy małego uspokaja tylko mleczko, rób tak jak ja w nocy. Daję oszukane mleczko. Co pobudka leję do butelki 10 ml więcej wody. Dziś w nocy było już 150 ml wody i tylko 1 miarka mleka. Maciuś wypił z tego 110 ml i zasnął. Dziwię się, że mu to podchodzi. Przecież to prawie sama woda, a on wody nie lubi. Liczę na to, że już niedługo nie będzie pobudek. Ale teraz jak ząbki wychodzą, to mogę zapomnieć.

[czesc dziewczyny!!!dlugo sie nie odzywalam bo mi sie komp popsul:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale juz chodzi,naszczescie:-)
quote=30Agulka;2238454]Adaś już dziś zrobił od rana 4 kupy . Dac mu coś na zatrzymanie. Pomocy

Ale nie są rzadkie, myślę, że może to po czopkach
[/quote]
Ja wlasnie z moim Dawidek tez teraz przez to przechodze-biegunka,nie wiem po czym.Podejrzewm ze sie zarazil od mojej siostry grypa zoladkowa.Trwa to juz 3 dni,dawalam mu jagody z kleikiem na zatrzymanie tej biegunki--troche pomoglo ,a na obiedek marchewke tylko zeby on chcial jesc:tak::tak:dwie lyzeczki i koniec:-:)-(i pic tez nie chce wogole,musze mu normalnie wcisnac:wściekła/y:teraz juz jest lepiej,dzisiaj nawet zrobil kupke taka zbita,ale co mu dam jesc to wymiotuje,a widac ze jest glodny bo rano kaszke jak mu dawalm to nie nadazalam z ly zeczka ale potem zwymiotowal ,szkoda mi go bo sie meczy.

A co do picia to wasze maluchy bardzo duzo pija:szok::szok::szok:moj jak wypije dziennie 40ml to jest maksymalnie

reklama
No nie odmowilam sobie podsiąść do kompa, bo zostawilam wlaczony, ale tylko na chwilke, bo kupa roboty przede mną.
Los sie do mnie usmiechnal, bo znalazlam jeszcze jedne czyste majtki :-D

Mam zaleglosci w forum, ale widze ze dzieciaczki chcą sobie pochorować :baffled:

Stasiek jest pod opieką neurologopedy, psychologa i lekarza rehabilitacji, bo dostał skierowanie do ośrodka wczesnej interwencji (od pediatry, kiedy miał 6 tygodni po zdiagnozowowaniu zaburzeń centralnego układu nerwowego) a tam jest taki "pakiecik". Tam tez chodzi na rehabilitację, ale zapewniaja najwyzej dwa razy w miesiacu, wiec chodzimy tez prywatnie.
Wizyta wyszla dzis swietnie, Stas ma lekkie obnizenie napiecia miesniowego w żuchwie, przez co czesto niedomyka buźki. Poza tym "zasób" słów, kontaktowość i umiejętność rozpoznawania desygnatów nazw na szóstkę :)

Pozdrawiam dziewczyny i zmykam do sprzatania/rozpakowywania.

Do góry