reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej. I jak będą was trzymać do rozwiązania? Dają wam sterydy na płucka?Poczytałam wstecz wpisy co się u was dzieje, trzymam kciuki żeby do 37tc się udało dotrzymac
sterydy dostałam w 2 dawkach. W czwartek i w piątek. Więc terapia zakończona. Jutro rano kończy się cykl atozybanu, a skurcze nadal jakieś się piszą. Dzisiaj miałam 4 ktg. Na co drugim był jeden skurcz zamykający skalę :/
Dużo lepiej niż wczoraj, ale wolałabym czysto. Szyjki nie sprawdzali. Raczej wątpię, żebym wyszła :/

sterydy dostałam w 2 dawkach. W czwartek i w piątek. Więc terapia zakończona. Jutro rano kończy się cykl atozybanu, a skurcze nadal jakieś się piszą. Dzisiaj miałam 4 ktg. Na co drugim był jeden skurcz zamykający skalę :/
Dużo lepiej niż wczoraj, ale wolałabym czysto. Szyjki nie sprawdzali. Raczej wątpię, żebym wyszła :/
Trzymaj się kochana, wszytko będzie dobrze. Nawet jak Cie rozpakują wcześniej to dacie radę i wszytko będzie dobrze .
Ja jutro kładę się prawdopodobnie do szpitala na 2 doby żeby wyjść z moimi bąblami . Mam nadzieję że ostateczne badania wyjdą ok i nas wypuszczą.
Rozkręcam swoją laktację, jestem wykończona, podziwiam mamuśki które kpi nawet rok. Ogólnie nie wiem jak to jest, ale położne wczoraj mówiły mi że maluchy sporo powietrza spuszczają ostatnio i kupa coraz luźniejsza i że pewnie coś zjadłam. To teraz chodzę i analizuje tylko 🤔

Trzymaj się kochana, wszytko będzie dobrze. Nawet jak Cie rozpakują wcześniej to dacie radę i wszytko będzie dobrze .
Ja jutro kładę się prawdopodobnie do szpitala na 2 doby żeby wyjść z moimi bąblami . Mam nadzieję że ostateczne badania wyjdą ok i nas wypuszczą.
Rozkręcam swoją laktację, jestem wykończona, podziwiam mamuśki które kpi nawet rok. Ogólnie nie wiem jak to jest, ale położne wczoraj mówiły mi że maluchy sporo powietrza spuszczają ostatnio i kupa coraz luźniejsza i że pewnie coś zjadłam. To teraz chodzę i analizuje tylko 🤔
super, że już będziecie razem!!!
My dzisiaj 33+1. Mam nadzieję, że wyleżymy jeszcze przynajmniej tydzień a najlepiej 3. Na wyjście przed CC nie mam co liczyć :/

Dziewczyny, my już rozpakowani! 🤗 W ubiegły poniedziałek 28.03, w 36+6 TC na świat przyszli Lidzia (56cm, 2600 g) i Tymek (53 cm, 2940 g). 🥰 Po 7 tyg. spędzonych w szpitalu, wyszliśmy w czwartek do domku i już ogarniamy naszą nową rzeczywistość. 😍

Trzymam kciuki za wszystkie dzielne Mamusie! Te w szpitalu, te czekające na zakończenie ciąży i te które jeszcze chwilkę muszą poczekać żeby być obok swoich maluszków! Będzie dobrze! ❤️

Dziewczyny, my już rozpakowani! 🤗 W ubiegły poniedziałek 28.03, w 36+6 TC na świat przyszli Lidzia (56cm, 2600 g) i Tymek (53 cm, 2940 g). 🥰 Po 7 tyg. spędzonych w szpitalu, wyszliśmy w czwartek do domku i już ogarniamy naszą nową rzeczywistość. 😍

Trzymam kciuki za wszystkie dzielne Mamusie! Te w szpitalu, te czekające na zakończenie ciąży i te które jeszcze chwilkę muszą poczekać żeby być obok swoich maluszków! Będzie dobrze! ❤️
Gratulacje!! Duże bobasy!! Trzymajcie się zdrowo! I niech za bardzo nie dają popalić :)

Serdecznie gratulacje! Miło słyszeć takie szcześliwe zakonczenia naszej trudnej drogi do szczęścia :)

Jeżeli chodzi o te sterydy to lekarz mi coś wspominał, że w 28-30 tyg chce nie położyć do szpitala i podać tak na wszelki wypadek. Ktoś jeszcze miał je podawane tak zapobiegawczo? Agnieszka Pe jak wygląda taka terapia?

reklama
Mamy aktuale 23 tydzień a ja od wczoraj nie czuję ruchów maluchów ... Trochę się boję... tez tak ktoraś z was miała, że nagle nic nie czułyście? Nawet po zjedzeniu czegos? :/

Do góry