• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża po 40

Lekarz ( coraz bardziej myślę że nieodpowiedni) kazał zrobić mi badania prenatalne już w 8 tc. Przecież USG nic nie wykaże. Jego interesuje tylko wynik testu Papla. Ale czy bez USG jest on wystarczający?

reklama
Lekarz ( coraz bardziej myślę że nieodpowiedni) kazał zrobić mi badania prenatalne już w 8 tc. Przecież USG nic nie wykaże. Jego interesuje tylko wynik testu Papla. Ale czy bez USG jest on wystarczający?
Hej, a może on Cię kieruje na badanie wolnego DNA płodu? Ono bada sporo więcej niż test Pappa. Ja je robiłam w 10+0, wiem, że chyba niektóre z tych badań wykonuje się wcześniej. Tego badania nie trzeba robić w tym samym terminie co USG, ważne jest, żeby była obecna w krwi mamy odpowiednia ilość DNA płodu :)

Hej ! Co u was? Rozdepka ... Czekamy na wiesci.
Aga tez o tym pomyslalam ale to badanie platne wiec chyba trzeba porozmawiac, powiadonic , zapytac ... Troche to dziwne. Chyba , ze chodzi o biopsie kosmowki? Ale tak bez wskazan? Bo wiek to dosc niewielkie wskazanie ...

Witajcie. Tereska na pewno chodzi o badania prenatalne USG +pappa.
Dopytywałam się 2 razy czy nie za wczesniej. Stwierdził że USG to będzie tak przy okazji a jego interesuje sam wynik pappa.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry