reklama
holenderka92
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 26 Listopad 2021
- Postów
- 919
To prawda, alkohol zostaje w potrawie, ale taki jeden raz mu nie zaszkodzi. Nie zrobilas tego celowo, nie wypilas calego kieliszka wina i nie masz sie czym martwic 
holenderka92
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 26 Listopad 2021
- Postów
- 919
tak, ale po jakichs 3 godzinach gotowaniaJa słyszałam, że odparowuje po odpowiedniej obróbce...
B
BBP
Gość
Podobną dawkę alkoholu przyjmujesz w szklance soku jakbłkowego!
Alkohol odparowuje, ale zawsze coś tam zostaje. Natomiast jeśli alkohol (piwo, wino, wódka, whisky) jest użyty w ilościach kulinarnych a nie przemysłowych to nie ma szans, żeby osiągnął jakieś stężenie w krwi a tylko wtedy ma szansę dotrzeć do płodu.
Poza tym, że obróbka termiczna zmniejsza ilość alkoholu to pamietajmy, że podlega on trawieniu. Jaki procent wypitego alkoholu przedostaje się do krwi łatwo sprawdzić. Serio nikt jeszcze nie upił się sosem holenderskim ani cukierkiem moncheri.
Alkohol odparowuje, ale zawsze coś tam zostaje. Natomiast jeśli alkohol (piwo, wino, wódka, whisky) jest użyty w ilościach kulinarnych a nie przemysłowych to nie ma szans, żeby osiągnął jakieś stężenie w krwi a tylko wtedy ma szansę dotrzeć do płodu.
Poza tym, że obróbka termiczna zmniejsza ilość alkoholu to pamietajmy, że podlega on trawieniu. Jaki procent wypitego alkoholu przedostaje się do krwi łatwo sprawdzić. Serio nikt jeszcze nie upił się sosem holenderskim ani cukierkiem moncheri.
U
użytkownik 207953
Gość
Wy tak poważnie?
Nic małemu nie powinno być. Serio.
Nic małemu nie powinno być. Serio.
B
BBP
Gość
Ale co Cię martwi?Mam bardzo podobny problem... Ja z kolei zjadłam w restauracji zupę, która jak się później okazało była gotowana na winie... Też mnie to martwi...
Jak to mogło wpłynąć na dzieciaczka...Ale co Cię martwi?
reklama
U
użytkownik 207953
Gość
To sie nie martw, naprawdęJak to mogło wpłynąć na dzieciaczka...
Podziel się: