reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

Idź, pewka!!! Będziesz miała z baniaka. Normalnie rano idziesz, tylko na czczo. Dają Ci do wypicia glukozę. I trzy wkłucia. Na czczo, po godzinie i po dwóch. Tylko jak wypijesz, to siedzisz kamieniem gorącym, zero ruchu, zero żarcia i zero picia. ;)
wody żadnej też nie mogę?

reklama
apropo rzugania po wypiciu czegoś turbo słodkiego to przypomniało przypomniało mi się jak stary kazał mi pic szklankę wody z mnóstwem soli jak było mi nie dobrze i chciałam zwymiotować. Ja ogólnie kocham sól, dużo sole, a żaden sposób na wywołanie wymiotów u mnie nie działa. No i stary stwierdził, ze to działa na wszystkich. Zrobił mi tą super miksturę i mowi ze idzie ze mną do toalety bo on musi to zobaczyć.
Poszliśmy. Wypiłam. I tak stoimy i pytam go kiedy to ma zadziałać. Popatrzył na mnie jak na diabła, powiedział ze on w to nie wierzy i poszedł. Nie zwymiotowalam.
O jaaa tez duzo sole, moze dlatego nie smakuja nam jajka? 🤣
Ja się ze Starym też walczę, żeby jadł więcej warzyw czy innych zdrowych rzeczy, i tak już dużo rzeczy polubił, czasem go muszę oszukać bo jarmuz tylko w formie koktailu, do curry z soczewicy muszę dorzucić kilka krewetek, do pieczonych warzyw indyka itp.
Gdyby nie ja to mam wrażenie, że codziennie jadłby na śniadanie kanapkę z serem żółtym, na obiad pierogi albo kotleta, na kolacje dla odmiany kanapke z serem żółtym, a w miedzy czasie wypił wiadro kawy :D
Moj stary generalnie zje wszystko co dostanie, nie jest wybredny, je warzywa ale lubi tez slodycze także rownowaga jest xD jak sam sobie gotuje/robi to tez stara sie w miare zdrowo ale woadaja tez gotowce 🙂

Nie dziwie się, ze tak na Ciebie popatrzył 😀 ja tez dużo solę ale woda z solą u mnie nie przejdzie, jakieś płukanki na gardło albo elektrolity to dla mnie największa męczarnia 😐 za to wymioty potrafię wywołać niemal na zawołanie, schylę się, napnę brzuch i już 🤣 ot taka zupełnie zbędna umiejetność nabyta właśnie w czasach gimnazjum/liceum kiedy człowiek miał kompleksy i prawie nabawił się zaburzeń odżywiania przez koleżanki ;)

@Mmiiaa kiedy się kładziesz do szpitala? :)
Jem obiad i zabieram sie za telefonowanie 🤣 ogolnie ginekologia u nas w miescie to dramat wiec na razie bede celowac w 3 szpitale w granicach 40 km 🙂 ciekawe jak z terminami

Dziewczyny, miałam dzis konsultacje z moją endo. Zwiększyła mi metformine na 850 rano i 850 wieczorem. Ogólnie wszystko ok ale zaleciła mi konsultacje z hematologiem ...
Jestem PO SRA NA

Chodzi o to że praktycznie w każdych badaniach moje limfocyty wychodzą ponad normę a neutrofile poniżej normy.
2 lata temu nawet na wynikach mi napisali ze moze świadczyć o neutropenii i leukopenii ale żaden lekarz nie zwrócił mi nigdy na to uwagi ... umówiłam się na konsultacje w poniedziałek... mówiłam już że jestem posrana ?

Na usg nie bylo widać zadnego wodniaka, a pani doktor sie nagrzebala, myslalam ze zejde😅 ogolnie bardzo dziwna sytuacja i jak to powiedziala w medycynie wszystko mozliwe i ze widzac poprzednie usg az ciezko jej uwierzyc. Gdyby go nie bylo nigdy by nie wpadla ze z jajowodami jest cos nie tak🤷‍♀️ powiedziala ze ciezko jej stwierdzic co to po samym zdj ale moze to ten plyn po owu dal taki obraz 🤷‍♀️zdziwila sie ze dostalam skierowanie na hsg, od razu wypisala na laparo z podejrzeniem tych nieszczesnych wodniakow mimo wszystko. Z wodniakami jest 0 1, jest wodniak = wycinamy jajowod, odchodzi sie juz od usuwania samych wodniakow bo i tak jajowod traci swoje funkcje
Dobrze, że diagnoza się nie potwierdziła 🥰 a swoją drogą tak to jest z lekarzami, ufamy, wierzymy, a czasem wychodzi średnio. Najgorsze te nerwy, stres i dobieranie do głowy, ja na pierwszym USG ciążowym usłyszałam, że mam puste jajo płodowe, żeby przyjść za tydzień po najprawdopodobniej skierowanie do szpitala. Na następny dzień byłam u innego gina, prywatnie, super sprzęt i było serduszko....a pół nocy płakałam przez tamtą oschłą babę. I mimo, że finał nie był szczęśliwy to warto się konsultować!

Na usg nie bylo widać zadnego wodniaka, a pani doktor sie nagrzebala, myslalam ze zejde😅 ogolnie bardzo dziwna sytuacja i jak to powiedziala w medycynie wszystko mozliwe i ze widzac poprzednie usg az ciezko jej uwierzyc. Gdyby go nie bylo nigdy by nie wpadla ze z jajowodami jest cos nie tak🤷‍♀️ powiedziala ze ciezko jej stwierdzic co to po samym zdj ale moze to ten plyn po owu dal taki obraz 🤷‍♀️zdziwila sie ze dostalam skierowanie na hsg, od razu wypisala na laparo z podejrzeniem tych nieszczesnych wodniakow mimo wszystko. Z wodniakami jest 0 1, jest wodniak = wycinamy jajowod, odchodzi sie juz od usuwania samych wodniakow bo i tak jajowod traci swoje funkcje
Świetna wiadomość, że nie było wodniaka! Trzymam kciuki za laparoskopię!

A tak z ciekawości - od kiedy zaczynacie testować? W dniu spodziewanej miesiączki czy dopiero jak jest dzień, dwa opóźnienia?

reklama
Do góry