Mamafasolki
Fanka BB :)
Kiedy miałaś pierwszy pozytywny test lub betę i jaką?Dziękuję za odpowiedzi, pęcherzyk wielkości 6 tyg ciąży, z nerwow nie zapamiętałam rozmiaru
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kiedy miałaś pierwszy pozytywny test lub betę i jaką?Dziękuję za odpowiedzi, pęcherzyk wielkości 6 tyg ciąży, z nerwow nie zapamiętałam rozmiaru
Wiesz, rozumiem, że chcesz, aby było dobrze, ale ja w listopadzie dostałam taką złudną nadzieję, leki i gdyby nie to, pewnie bym sama w domu poroniła... oczywiście że zawsze można poczekać, ale muszą być ku temu przesłanki. Serce pojawia się chyba do 6+2, ale czasami ciąża jest młodsza niż z om. Bierzesz jakieś leki?Dokładnie uważam tak samo, że ok można zasugerować ale nie tak jak on - juz bym dziś panią wysłała do szpitala, ale poczekamy tydzien żeby się upewnić, mi się z nerwow słabo robiło w domu. Poza tym rozumiem, że moze być źle, ale poczekać spokojnie tydzien mogl, zamiast opowiadać mi jak w szpitalu będą mi poronienie wywolywac
U mnie z dnia na dzień pojawił się zarodek (trafiłam już do szpitala na zabieg,a w szpitalu na usg bijące serduszko). Pisała tez dziewczyna,która leżała Kilka dni w szpitalu,bo beta rosła,a nie było zarodka i okazało się,ze bliznietaJestem w 6 t.c. wg wielkości pęcherzyka ciążowego, ginekolog stwierdził że nie widać zarodka i powiedzial, że wysłałby mnie do szpitala już, ale poczekamy jeszcze tydzień, żeby mieć pewność, że coś się nie pojawi. Wcześniej jak robilam betę rosła prawidłowo. Moje pytanie czy ktoś tak miał i pojawił się zarodek mimo podejrzenia pustego pęcherzyka? Czy nie za szybko lekarz z tym szpitalem się odezwał? Mówił też że jak jest ciąża bliźniacza jednojajowa może być zarodki widać z opóźnieniem.
Wiesz, rozumiem, że chcesz, aby było dobrze, ale ja w listopadzie dostałam taką złudną nadzieję, leki i gdyby nie to, pewnie bym sama w domu poroniła... oczywiście że zawsze można poczekać, ale muszą być ku temu przesłanki. Serce pojawia się chyba do 6+2, ale czasami ciąża jest młodsza niż z om. Bierzesz jakieś leki?
Test 20 czerwca, beta 2 tyg temu wtorek po ad 1400, po dwóch dniach powtórka i przyrost 66%, ponad 2 tysiące, ostatnio robiłam czyli 3 raz tydzień temu w pon i ponad 5 tysięcyKiedy miałaś pierwszy pozytywny test lub betę i jaką?
Ginekolog mówił że ciąża bliźniacza by mogła tak wyglądać bliźniaki jednojajowe, jemu nie pasowało że beta rośnie prawidłowo dlatego kazał czekaćU mnie z dnia na dzień pojawił się zarodek (trafiłam już do szpitala na zabieg,a w szpitalu na usg bijące serduszko). Pisała tez dziewczyna,która leżała Kilka dni w szpitalu,bo beta rosła,a nie było zarodka i okazało się,ze bliznieta
Biorę duphaston i acardWiesz, rozumiem, że chcesz, aby było dobrze, ale ja w listopadzie dostałam taką złudną nadzieję, leki i gdyby nie to, pewnie bym sama w domu poroniła... oczywiście że zawsze można poczekać, ale muszą być ku temu przesłanki. Serce pojawia się chyba do 6+2, ale czasami ciąża jest młodsza niż z om. Bierzesz jakieś leki?
Obawiam się że jakby nie leki to może by się poronienie zaczęło już samoAkurat przy pustych pęcherzach ciążowych beta zazwyczaj rośnie prawidłowo![]()
Nie chcę Cię martwić, ale trochę niepokojące jest to, że przy takiej becie nie na chociaż pęcherzyka żółtkowego.... musisz czekać, albo iść do kogoś z bardzo dobrym sprzętem.Test 20 czerwca, beta 2 tyg temu wtorek po ad 1400, po dwóch dniach powtórka i przyrost 66%, ponad 2 tysiące, ostatnio robiłam czyli 3 raz tydzień temu w pon i ponad 5 tysięcy