Ice41
Fanka BB :)
A gdzie Ty jesteś?U mnie w zeszłym roku transfer+ah+mrożenie na rok+nasienie dawcy wyszło ok 4.5 tyś

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A gdzie Ty jesteś?U mnie w zeszłym roku transfer+ah+mrożenie na rok+nasienie dawcy wyszło ok 4.5 tyś
Jest taka różnica w cenach że teraz ciekawa jestem jak jest w klinice do której się wybieramA gdzie Ty jesteś?![]()
Spróbuj, ale max 3 razy, więcej szkoda czasu, nerwów i pieniędzy. Może akurat zaskoczyDziewczyny jestem po pierwszej wizycie w klinice lekarz dał mi jeszcze badania do zrobienia i od następnego cyklu mamy działać ale proponuje mi inseminację ( mężowi odradził biopsjęstwierdził, że ma małe szansę na znalezienie plemników , więc będziemy korzystać z dawcy niesienia ) , trochę się boję, bo byłam przygotowana na ivf, powiedział, że mamy wybór ale poleca spróbować najpierw inseminację - i jestem zmieszana i nie wiem co robić
![]()
U mnie w zeszłym roku ok 4.5 tyśDziewczyny czy wiecie jaki jest mniej więcej koszt transferu zamrożonego zarodka?
Ja mam 180 cm więc było mi łatwiej z tym gigantycznym brzuchemDługo Ci się udało donosić. Przecież to ogromny brzuch? Ja w 32tc to nawet usiasc nie mogłam. A moje dzieci to mikrusie 2010 i 1960 w 32tc.
Ja myśle ze to duzo zależy od postury. Bo ja chyba jednak drobna jestemI od tego czy był poród i jaki wcześniej.
Jednak już raz rozszerzona szyjka przez SN ma inny kształt. Po samym badaniu bez wywiadu lekarz już wie, ze rodziłaś. Ja po SN miałam pęknięcia 3 stopnia. I byłam szyta godzinę. Moja lekarka nie położyła mnie bo rośnie ryzyko xakrzepicy w ciąży bliźniaczej. Tylko tryb salonowy mi się nie udał z 5 latkiem. Nie polecam bliźniaków dla kogoś kto ma w domu roczniaka. Bo to jeszcze noszenie, przewijanie…
InvictaA gdzie Ty jesteś?![]()
U mnie takJest taka różnica w cenach że teraz ciekawa jestem jak jest w klinice do której się wybieramA czy wszystko się powiodło?
U mnie procedura ale bez leków razem z transferem ok 15 tyśJa za całą procedurę + badanie 2 zarodków przy dofinansowaniu wydałam ponad 17 tys.
To 50% to jest piękna tłusta ściemaMi też mówili ,że 50 % ,może kiedyś było 30% teraz technika poszła do przodu
Zamiast clexane można poprosić o neoparin. Ja mam siniaka może raz na 10 zastrzyków, iniekcja nie boli wcale. Jestem w 30tc bliźniaczej a nadal bez większych kłopotów jestem w stanie zrobić zastrzyk w brzuch. Łapie faldke i ciach i po sprawieJa oba przelewam do insulinówek. Inaczej bym chyba umarła, szczególnie od tych tępych igieł od heparyny. Mój brzuch nawet kilka miesięcy po zastrzykach wciąż jest "łaciaty" od pozostałości po siniakach