Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Hej dziewczynyJestem tutaj nowa, ale postanowiłam się podzielić swoimi zmartwieniami. Zacznę od początku, gdy zrobiłam test ciążowy, który pokazał dwie kreski, z jednej strony cieszyłam się a z drugiej byłam przerażona. Nie do końca dowierzałam, że to może być ciąża. Poszłam do lekarza , nadmiernie, że nie mieszkam w Polsce tylko w Niemczech. Potwierdził ciąży, wszystko było ok, czułam się w miarę ok, aż w 9 tygodniu zaczęłam krwawić, pojechałam do szpitala,okazało się wszystko dobrze, wypuścili mnie odrazu do domu. Później było w miarę ok, aż do 16 tygodnia, gdy okazało się że mam problemy z ciśnieniem, znowu skierowanie do szpitala, tym razem spędziłam tam tydzień, co było dla mnie okropne, gdyż mam już 6 letnie dziecko, jesteśmy tutaj sami bez rodziny, ale naszczescie mam męża, który wszystko dobrze ogarnia. Trudno było im to ciśnienie obniżyć , skończyło się na to że biorę 8 dopegytow na dzień. Później załapałam infekcję, miałam skoki ciśnienia, w między czasie zmieniłam lekarza . Teraz mam 23 tydzień,wczoraj byłam na wizycie, okazało się że mam skracająca się szyjkę macicy 24 mm, kolejne skierowanie do szpitala. W szpitalu po badaniach wyszło, że szyjka ma 28 mm , powiedzieli że jest to ok i pozwolili jechać do domu i kazali leżeć. Jestem załamana, zamiast cieszyć się ciąża, ja mam głowę pełną zmartwień.
A jak tam u Was mija ciąża?
Moja pierwsza ciąża przebiegła praktycznie bezproblemowo w porównaniu do tej . Myślałam, że teraz też tak będzie.No to zamiast się cieszyć ciążą to masz same problemyale myślę skoro byłaś u lekarza i w szpitalu i powiedzieli ze jest ok i Cię wypuścili to się nie masz co martwić. Oni się znają i wiedzą co robia.
Ja też jestem w Niemczech. To moja druga ciąża ale pierwsza straciłam w lutym tego roku. Ta na szczęście się dobrze rozwija
Moja pierwsza ciąża przebiegła praktycznie bezproblemowo w porównaniu do tej . Myślałam, że teraz też tak będzie.
W którym tygodniu straciłaś pierwsza ciążę?
Zadowolona jestes z tutejszej służby zdrowia?
Jeżeli chcesz mamy grupę na fb. Tutaj się praktycznie nikt nie odzywa juzJestem tu nowa,
spodziewam się piątego dziecka, obecnie skończony 24 tc i leżenie z powodu skracającej się szyjki. Każdy dzień na wagę złota. Czasem mi strasznie ciężko, ale wiem, że złe myśli nic mi nie dają, więc próbuję się im nie dać.