reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2007

Mam pytanko takie szybkie mojej kolzance malej zaropialo oczko jak sobie radzilyscie z tym oprocz rumianku bo tym przemywala oczko????Wiem ze byl ten temat poruszany ale nie moge znalesc teraz tego......

rumiankiem nie wolno !!!!! JAK JUZ CHCE HERBATA TO ZWYKLA
a najlepiej przegotowana czysta woda czy sola fizjologiczna

reklama
witam!!
my po lekarzu i dostalismy tabletki zeby zrobic test czy maly jest uczulony na laktoze-to dla zaspokojenia mojej ciekawosci no ale niestety w aptece nie mieli wiec zamowilam i dobieram je jutro.:-(
jezeli maly ma uczulenie to przechodzimy na mleko sojowe-oby to nie bylo to!!!:dry:
no i mam isc w najblizszym czasie sprawdzic wage malego jezeli powiedza mi ze za malo przybral, badz schudl to spowrotem do gp a od niej dostane skierowanie do pediatry!! niestety taka maja polityke jakby nie mogli mnie odrazu do pediatry wyslac:angry::no:

wisienka-to ladna z ciebie donoscielka!!:-D
apropos gosi-to porazka i zenada!!
w zyciu nie nazwalabym jej artystka

karina-co do rumianku to zdania sa rozne, bo na ropiejace oczko mattiemu nic nie pomagalo a wlasnie napar z rumianku pomog-wiec poprostu trzeba probowac!!

hej
aluska :-):-) ja tez uwielbiam, u nas juz sa malinki, truskawki, czeresnie, arbuz :-p

aluska no nie wiem, Dorianka czy Piotrusia to chyba nigdy nie nadgoni :-D:-D
a co do rodzenstwa to jeszcze nic pewnego, ja to szybko zmieniam zdanie ;-)
danny mi powiedzial ze jeszcze nigdy nie znal kobiety co tak szybko zmienia zdanie, :laugh2::laugh2::-p:zawstydzona/y::rofl2:
jak tam zdrowko???
Wisienka ale Ci dobrze że masz już malinki i truskawki :tak: Przemuś raz kupił truskawki w sklepie ale niestety tylko ładnie pachniały a smakowały jak woda:dry::crazy:
a zdrówko już coraz lepiej:tak::tak::tak:
katar coraz mniej mi dokucza:-)
Co do samodzielnego zasypiania to radze jak najszybciej nauczyc, bo my mielismy z Victoria pozniej problemy.
Nauczylismy ja zasypiania u nas w lozku, pozniej jak zasnela ja wynosilismy, bylo to niestety uciazliwe, bo czasami dluzej usypiala niz my;-) Oduczenie poszlo gladko , ale nie moglismy wczesniej sie zmoblilizowac. Zastosowalismy system siedzenia z nia przy lozeczku i czekania az zasnie. Pierwszego wieczoru plakala godzine, probowala szczebeliki wyjmowac:-p, drugiego wieczoru plakala pol godziny a trzeciego juz nie musielismy nawet z nia siedziec:tak: Lekarz nam mowil, ze moze to potrwac tydzien, ale naszczescie 3 dnia byl juz spokoj.
Ladina to super że 3 dni Wam zajęło uczenie samodzielnego zasypiania my też musimy się wsiąść do roboty bo inaczej nic z tego nie będzie i ja sie przeniosę do Amandy łóżeczka:dry::-p
No pięknie. Aluśka zuch dziewczyna z Ciebie.

My po spacerku. Znów złapałam gumę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to jakieś fatum. Najechałam na pinezkę, którą jakiś ch...m rzucił na chodnik. Kurde jedna pinezka i akurat musiałam na nią najechać. Wstąpiłam do sklepu rowerowego po dętkę (w takich sytuacjach jestem bliska łez) a pan na to, że nie mają takich nietypowych rozmiarów i życzy mi powodzenia w szukaniu. Wkurzył mnie tym jeszcze bardziej. A na koniec z uśmiechem na ustach powiedział, że strasznie mu przykro, że nie może mi pomóc. Tak, akurat. Pewnie się cieszył, że nie ma dodatkowej roboty, bo bym go prosiła o zmianę dętki w kole, bo tak naprawdę zapasową dętkę mam w domu, tylko chciałam kontynuować spacer. Zadzwoniłam do Damiana, pożaliłam się, po czym wzięłam się w garść. Poszłam do domu po chustę :blink: i z powrotem na zakupy. Nałaziłam się i jestem padnięta.
Jolie dziękuję :tak:;-)

Współczuję pechowej przejażdżki :-:)-:)-(
lilka czytalas ten artykul na pudlu o andrzejewicz? :-D:-D
ja im o tym donioslam :zawstydzona/y::-p:rofl2:
andrzejewicz to plastikowa lalunia.....szkoda gadać:crazy::growl::oo:

czesc mamuski
nadrobie was pozneij bo ide dzieci na dwor wywalic

czuje sie nadal masakrycznie,wczoraj siedzielismy caly dzien w domu bo zatoki mam zawalone
gardlo mnie boli,troszke mniej bo moge przelykac ale i tak nie jest ok :no:
dosyc smecenia

Wisienka :-D ty donosicielu
osobiscie dla mnie pani A.nie istnieje,jak na vivie leci jej piosenka to przelanczam na inną stacje
a to co czytam na Pudelku za co ona sie ma,ten zlot gosiomaniakow,znecanie sie nad nastolatkami,dawanie jakichs kar i wogole....dla mnie to pustak do kwadratu:rofl2:

Zapendowska ma racje co do niej,pozatym ta Pani ostra jest ale jest szczera

a wogole to porazka bo niedlugo Eurowizja a my jakiegos konia wyslalismy :baffled:
w szoku jestem.....ja to maniaczka Eurowizji,zawsze ogladam,zawsze zyje nadzieja ze wygramy,a tu wysylaja babe(?) ktora ma glos jak facet..:baffled: buuu

dziewczyny a ktorego jest Eurowizja??wiecie cos??

wisienka-to ladna z ciebie donoscielka!!:-D
apropos gosi-to porazka i zenada!!
w zyciu nie nazwalabym jej artystka

asix :zawstydzona/y: nie moglam sie powstrzymac jak zobaczylam jej lalke na stardoll :-D:-D
pozatym zawsze marzylam aby napisac do pudelka, uwielbiam ten portal.
co do Goski to idealnie ja opisalas. Mogloby cos z niej byc jakby sie nia zaja profesjonalista od PR plus dobry menadzer a nie tatus, chociaz teraz to juz za pozno....

a co z Mattim nie tak ze dali ci ten test?
jak wyjdzie ze ma to uczulenie to przynajmniej zaoszczedzisz na mleko, bo bedziesz dostawac za darmo :-):-);-) zawsze to jakis plus

czesc mamuski

tydzien zlecial smerfastycznie :rofl2: praca- marcelek - dom :sorry2:
teraz czekam na kolezanke kawe wypijemy bo cos cisnienie spada, deszcz zaczol padac a rano bylo tak slicznie...., no a wieczorkiem jak Bąbelek zasnie to bedziemy robic pazurki :-)

poczytam zaraz pokrotce co u Was :-D

...tak apropos tesknilyscie za mna?? :zawstydzona/y:

Babelek mial kiedys ropke w oczku i przemywalam mu przez 3 dni rumiankiem i wsio bylo oki...., zero uczulenia i zero ropy w oczku :-) ----> odnosnie przemywania oczka

reklama
Do góry