reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Ja tez lecze się w Medicover, ale test zrobię przez zewnętrze laboratorium bo ceny maja dużo niższe, wiec możliwe, ze tez nie będę czekać tak długo bo najgorzej wykańcza czekanie na te wszystkie wyniki.
Drugiego lekarza mam w szpitalu na ul. Madalińskiego w Warszawie.

reklama
Ja tez lecze się w Medicover, ale test zrobię przez zewnętrze laboratorium bo ceny maja dużo niższe, wiec możliwe, ze tez nie będę czekać tak długo bo najgorzej wykańcza czekanie na te wszystkie wyniki.
Drugiego lekarza mam w szpitalu na ul. Madalińskiego w Warszawie.

Oczywiście! Te testy są dość drogie... Rozumiem cię 🌷 Czekanie jest w tym wszystkim najgorsze 😥 Rok temu moja cytologia i każda wcześniej była cacy. A tu nagle koliocytoza i LSIL... I jeszcze każą tylko czekać i to pół roku na kolejne badania 💖 😥 😥 😥

Zabieg na szyjce typu leep tez nie ma większego wpływu na ciąże. Nie martw się, masz jedynie obserwacje. Może warto pobrać wycinki, by upewnić się ze to cin1?

Zabieg na szyjce typu leep tez nie ma większego wpływu na ciąże. Nie martw się, masz jedynie obserwacje. Może warto pobrać wycinki, by upewnić się ze to cin1?
Czy miałaś wykonywany zabieg leep?
Obserwacja to zalecenie od kolposkopisty.
Dzisiaj miałam w prawdzie tele poradę z moim lekarzem i tylko wspomniał mi o dwóch opcjach, wiem że jest więcej metod, wiadomo wszystko zależy indywidualnie od każdego przypadku. Po teście na hpv będę na dokładniejszej wizycie żeby omówić wszystkie możliwości leczenia.

reklama
Tak, miałam leep. To takie wycięcie zmian małą pętlą, wypalają kółko dookoła zmiany, tak by na marginesach była zdrowa tkanka i oddają do badania histopatologicznego. Wszystko w ramach szpitala jednego dnia.

Do góry