reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Sabinko
z nieba mi spadalas;-) Wiesz co ja tez uwielbiam kwiaty, gorzej z podlewaniem;-) Tutaj ludzie maja takie piekne donice na oknach, prawie w kazdym domu:szok: W tamtym roku pierwszy raz posadzilismy i wszystko bylo ok dopoki mi brzuch nie urosl;-), nie mialam sily lazic i podlewac tego wszystkiego i tak w sierpniu zmarnialy, ze az wstyd:zawstydzona/y: Teraz posadze chyba surfinie:tak:
A takich pokojowych to mam tylko dwa i wygladaja jak weterani wojenni:zawstydzona/y:, nie mam reki do kwiatow, nie wiem o co chodzi:confused: Ostatnio zdechl mi bonsai- ale to podobno bardzo wynagajace i paprotka- tej to juz wogole nie rozumiem:confused::-p

reklama
Aha dzisiaj Dominik podobno powiedzial MAMA ale ja tego nie slyszalam, do tej pory bylo tylko baba, wawa, i inne guganie :) MOze juz niedlugo uslysze to o czym tak marze :))

Lilka chyba ty pytalas o parowar??
A wiec ja mam, tzn moja mama i bardzo lubimy jedzonko gotowane na parze. Rybka jest przeeeeepyszna, dzisiaj akurat mialysmy pangé na parze. Warzywka tez sa dobre, sa takie zywsze... :) Hehe, kwestia przyzwyczajenia ale smakuja super. Tylko co do miesa (np. piers z kurczaka) nie jestem do konca przekonana, wydaje mi sie ze to nie jest wystarczajaca obrobka termiczna dla tego typu pokarmu :p

to i tak masz rozmownego synka
nasza Hania to jak juz powie cos po swojemu to jest COS :-) a jak ucze ja mowic mama to dziwnie sie na mnie patrzy :-D

dzieki za opinie o tej parowni :tak:;-) napalam sie by takie cudo sobie sprawic :happy:

Wisienko wrocilam bo tam mialam meczarnie... Przemek pracuje bardzo duzo, 7 dni w tygodniu do 18-19 a pozniej jest tak zmeczony ze pada na twarz... Ja siedzialam z Domiskiem cale dnie

Anitt ja mam to samo
gębule otwieram do Mileny i Hani
i jak m ma wolne lub wroci z pracy
ale tez pracuje od rana do poznego wieczora wiec jak juz wroci do domu to jedyne na co ma ochote to zjesc obiad i sie polozyc przed tv lub kompem

Jejku musze potrenowac logiczna wypowiedz pisemna bo mnie sama oczy bola od czytania tych nieskladnych zdan :)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Sabinko, juz sa truskawki?????? Mniami..... a ile kosztuje kilogram??
Hmmm, tak mnie wzielo na wspomnienia, ja to rok temu szamalysmy truskawki, bedac w ciazy.... pamietacie??

pamietam!!
i pamietam ze przodowalam w jedzeniu truskawek bo az mi wysypka na cycku wyszla :-D:-D:-D:-D

Sabinko
z nieba mi spadalas;-) Wiesz co ja tez uwielbiam kwiaty, gorzej z podlewaniem;-) Tutaj ludzie maja takie piekne donice na oknach, prawie w kazdym domu:szok: W tamtym roku pierwszy raz posadzilismy i wszystko bylo ok dopoki mi brzuch nie urosl;-), nie mialam sily lazic i podlewac tego wszystkiego i tak w sierpniu zmarnialy, ze az wstyd:zawstydzona/y: Teraz posadze chyba surfinie:tak:
A takich pokojowych to mam tylko dwa i wygladaja jak weterani wojenni:zawstydzona/y:, nie mam reki do kwiatow, nie wiem o co chodzi:confused: Ostatnio zdechl mi bonsai- ale to podobno bardzo wynagajace i paprotka- tej to juz wogole nie rozumiem:confused::-p

Ladina drzewko bonsai jest baaaardzo wymagajacym stworzeniem :tak:
zamierzam kupic tutaj i chodowac w domku bo jest piekny,ale przed zakupem poczytam o co z nim chodzi

co do paprotek...one nie cierpia slonca,najlepiej trzymac je w pomieszczeniu gdzie np.slonce nie swieci,takie ciemniejsze,albo zawies np.z boku gdzies w pokoju,lub poloz na meblach wysoko by mialy ''ponury klimat' :tak:;-) do tego paprotki poloz na podstawce,na tej podstawce wysyp male kamyczki-wtedy kwiat lepiej oddycha :tak: zaden robale sie na dole nie rozwiajaja itd.
ja w sumie kazda roslinke w domu tak mam :tak:

do tego nie ktore rosliny podlewa sie od dolu czyli na podstawek a nei ktore bezposrednio od gory :tak:
ogolnie wszystkie podlewam od gory (paprotka lubi od dolu),od dolu podlewam fiolki,ktore mam w kuchni na parapecie

mam andzieje ze pomoglam :-)

Ladinko no to dałas żeby paprotke ususzyć:-) heheh ja własnie się ostatnio napaliłam na bonsai ale jak widze ceny to mnie przekręca od razu:D:D ale moze może...hihi
ja pelargonie co roku na balkon sadzę..a surfinie do altanki dałam...
surfinie lubią duuuuużżżżooo wody więc będziesz miała podlewania;-)

Lilka no co Ty powaznie miałas wysypke od truskawek!!!!!!!!!:D:D:D hehehehehe nie pamiętam:D:D:D

Sabinka zdjecie cycka wam nawet wkleilam :-D:-D:-D

ja zamierzam zrobic sobie korytka z pelargoniami i surfiniami....sa piekneeeeeeee :-)

Lilka no co TY!!!!!!!!!!!kurde powaga nie pamiętam!!!!!!!!!!!!musze poszukac w galeriiiiiiii:-)
no ja surfinie kupiłam ale te mniejsze kwiaty,....a pelargonie pierwszy raz kupiłam pełne....zobaczymy co z teog wyjdzie.........
jeszcze poprosiłam tate żeby gdzies poszukał takich ladnych pniaczków:-) to sobie wydrąże w nich dziury i włóże w to doniczki:)

hehehe no to fakt petunie też sa śliczne:-)
chociąz co prawda to jeden piernik bo surfinie wisza a petunie stoją:-)
ja to ogólnie wszystkie kwiatki uwielbiam:-)

matka nei szukaj bo ja chyba na ogolnym wkleilam :-p
zreszta nei pamietam :laugh2::rofl2:
ale moj maz sie smial ze cycka wkleilam hahaaaa

reklama
Lilka
kurcze ta paprotka wlasnie byla w najciemniejszym pokoju:tak:, no i oto chodzi , ze nie zapominalam jej podlewac:-p Wiesz co chyba faktycznie cos poczytam o kwiatkach, bo kurde tak lubie a jakis antytalent ze mnie:szok:

Sabinko
ja bonsai kupilam w IKEA , byl tani, ale ladny. Co dziwne od razu zrzucil liscie u nas w domu, ale potem jakos sie wylizal. Za jakis czas znou zrzucil i to byl koniec. Ta paprotka tez z IKEA:crazy:, moze czyms tam podlewaja zeby byly ladne w sklepi a pozniej w domu kwiatki marnieja:crazy:

Co do surfini, to jeszcze pogrzebie w necie, moze znajde cos fajnego, najlepiej zeby zwisalo:tak:

Do góry