reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Ja nigdy nie brałam antykoncepcji hormonalnej pewnie szok dla wielu jak ufo 😱
Także nie wiem oco kaman i nie mam porównania jak to wygląda.

Kiedyś mama mi powiedziała , że nie warto gmerać w hormonach( przy okazji rozmowy uświadamiającej, jak wyczuła , że zaczęłam uprawiać seks) I tak mi to jakoś utkwiło, i nigdy nie próbowałam 🤷‍♀️
Gdybym miała regularne cykle, też bym nie szła w antykoncepcje. Ale co zrobić z dziewczyną, która dostaje pierwszej miesiączki dopiero w wieku 16 lat i potem ta miesiączka raz jest po 3 tygodniach a raz po 3 miesiącach...

Poszukałabym jakiegoś lekarza ginekologa pracującego na NFZ w szpitalu i poszła na wizytę i powiedziała wprost o drożności i histeroskopii. Płacisz składki, należy Ci się jak psu buda. A przynajmniej bym spróbowała...Ta kasa Ci się przyda na wyprawkę 🙂😘
powiem szczerze, że mi się nie chce szukać, biegać, nawijać makaron na uszy, kombinować, stresować się tym czy nie wyjdę z kwitkiem, bo staramy się krócej niż rok. Już wolę zapłacić, mieć wszystko w jednym miejscu, pod kontrolą jednej osoby (lub dwóch osób).
W każdym razie w tej chwili to teoretyzowanie, zobaczymy co powie ten lekarz we wtorek, pewnie do wyników dodatkowych badań będziemy trochę w zawieszeniu

Ja się wtrącę że u mnie też od razu lametta mimo że pierwsza ciąża się udała na clo. Gin powiedziała że lametta lepiej wpływa na endometrium. A jak już zaczęłam na niej to na razie nie zmieniamy, chociaż lekarza zmieniłam :p

A czy w ogóle lubisz swoją pracę? Mam znajomego co po kilku latach bycia policjantem miał dość i się przekwalifikował. Mówi że nigdy więcej i wcale się nie dziwię :(

Matko😭 serce pęka. Biedne maleństwa. Ja nieraz nocami nie mogę spać jak słyszę o takich rzeczach to co dopiero Ty musisz przechodzić...

Może gdy robią kanałowe pod mikroskopem?
Bardzo lubię swoją pracę, nie widzę siebie w innym zawodzie 😬 Tylko tak czasem ma się dość tego wszystkiego 🤷‍♀️ Ale to chyba w każdej pracy tak jest :)

Ja nigdy nie brałam antykoncepcji hormonalnej pewnie szok dla wielu jak ufo 😱
Także nie wiem oco kaman i nie mam porównania jak to wygląda.

Kiedyś mama mi powiedziała , że nie warto gmerać w hormonach( przy okazji rozmowy uświadamiającej, jak wyczuła , że zaczęłam uprawiać seks) I tak mi to jakoś utkwiło, i nigdy nie próbowałam 🤷‍♀️
Piona.
Też nigdy nie brałam.

W sumie bardzo świadomie, bo absolutnie jestem zwolenniczką antykoncepcji i uważam, że to jedno z wielu dobrodziejstw XX wieku, ale no..bardzo chciałam studiować medycynę (nie studiowałam), na studiach miałam anatomię, fizjologię i biochemię i wyrobiłam sobie swoje zdanie na ten temat.
Jak słyszę od lekarza: „To jest lek nowoczesnej generacji.” , to mnie trzepie.
Zaraz mam pytanie o wyniki badań długofalowych.

38 dzień cyklu … to chyba czekam do 40 i wkraczam z duphastonem, bo to bez sensu 😞
W takim razie załóż sobie, że zrobisz to 40 dnia. To ładna okrągła liczba, będzie spoko 😜
Nie dręcz się tym, że nie masz jeszcze okresu, zdarza się, a przez stres (przynajmniej u mnie), okres się przesuwa 🙃

Gdybym miała regularne cykle, też bym nie szła w antykoncepcje. Ale co zrobić z dziewczyną, która dostaje pierwszej miesiączki dopiero w wieku 16 lat i potem ta miesiączka raz jest po 3 tygodniach a raz po 3 miesiącach...
Ja zazwyczaj regularne, ale niekiedy zdarzały się odstępstwa raz na rok czy coś. Bardzo współczuję takim kobietom, z cyklami takimi różnymi...
A ja dostałam pierwszy okres mając 17 lat, więc myślę, że dość późno...

Piona.
Też nigdy nie brałam.

W sumie bardzo świadomie, bo absolutnie jestem zwolenniczką antykoncepcji i uważam, że to jedno z wielu dobrodziejstw XX wieku, ale no..bardzo chciałam studiować medycynę (nie studiowałam), na studiach miałam anatomię, fizjologię i biochemię i wyrobiłam sobie swoje zdanie na ten temat.
Jak słyszę od lekarza: „To jest lek nowoczesnej generacji.” , to mnie trzepie.
Zaraz mam pytanie o wyniki badań długofalowych.
To jak radziłaś sobie w razie współżycia? 😏😏😏

W takim razie załóż sobie, że zrobisz to 40 dnia. To ładna okrągła liczba, będzie spoko 😜
Nie dręcz się tym, że nie masz jeszcze okresu, zdarza się, a przez stres (przynajmniej u mnie), okres się przesuwa 🙃
Nie dręczę się, ale wiadomo, że już wolałabym zacząć cykl, mam do zrobienia badania i głównie o to mi chodzi, chociaż z drugiej strony to jakoś potrzebuję trochę odpoczynku od wyników i analizowania ich, więc może ten wydłużony cykl to nie taka zła sprawa ;).
Tak, czy inaczej, muszę sobie wyznaczyć dzień, w którym zacznę łykać dupka, w nieskończoność też nie mogę czekać.

reklama
Do góry