• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża po 40

Hej! Doczytałam Twoje posty.
Nie martw się na zapas.
Ja nie planowałam trzeciej ciąży. Była zaskoczeniem bo @ nie było długo, 4 m-cy. I myślałam że menopauza wczesna.
Różnica była duża między córkami.
Ogarnelysmy a teraz świata poza mała nie widzimy. Do tego stopnia że zaplanowaliśmy jej rodzeństwo.

Też się waham czy Nifty czy Sanco.
Sanco robi mój gin w cenie 20000, Nifty z tego co widzę zrobią ci w domu.
Ale może się któraś wypowie coś bliżej, jaki koszt, jaki przebieg, co lepiej.

Dla spokoju moim zdaniem warto.
U mnie dopiero dwie krechy w pt, w terminie okresu, więc 4 i 2.

Trzymam kciuki za ciebie
Robiłam Nifty Pro za 1990. Krew oddałam w piątek, w czwartek miałam wyniki. Za Nifty przemówiło głównie ubezpieczenie.

reklama
Czyli jeżeli byłoby cis nie tak po badaniach prenatalnych to zdecydować się na nigity bo ja boję się tej omnio...
Są 3 ryzyka: niskie, pośrednie i wysokie.
Przy niskim nie zalecają nic, przy pośrednim zalecają testy genetyczne (NIPT), przy wysokim amniopunkcję.
Jedynie amniopunkcja daje nam 100% pewność w kwestii występowania wad genetycznych.
Ja zrobiłam Nifty przed prenatalnymi i pappą.

Ciaza potwierdzona, serduszko bije, dostałam skierowanie na badania prenatalne.
Sama czuje się kiepsko bo nie wiem co robić. Nawet cieszyć się mie potrafię, a mąż no cóż jego nie mam siły pocieszać...
spokojnie ,niby co masz zrobić, zapisz się na badania prenatalne tylko do sprawdzonego ośrodka, na termin się czeka a trzeba je wykonać w określonym czasie.
Wszystko Ci się z czasem poukłada. Bądź dobrej myśli ❤

reklama
Czyli jeżeli byłoby cis nie tak po badaniach prenatalnych to zdecydować się na nigity bo ja boję się tej omnio...
Ja robiłam Nifty Pro bez wskazań. Myślę, że warto w naszym wieku po prostu je zrobić, dla własnego spokoju. Nifty Pro wyklucza trisomie, ale też 84 delecje + określa płeć malucha. Możesz je najwcześniej zrobić w 10+0, czyli jeszcze przed prenatalnymi. Ja tak zrobiłam i na prenatalne szłam już trochę spokojniejsza :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry