reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

Hej dziewczyny ja już pije kawkę.Mój maluszek jeszcze śpi co jest czym bardzo dziwnym.Ja już czaje sie z mleczkiem żeby nie było pisku jak sie obudzi.A będzie to pewnie lada chwila.Pogoda taka sobie miejmy nadzieję że się jeszcze zmieni i na lepsze.Zycze miłego dnia mamuśki:-).

reklama
witam wszystkich z samego rana
Ale mialam dzisiaj kiepska noc z Dawidem. Kasszlal bardzo mocno a ja oczywiscie czuwalam przy nim bo mialam stracha ze sie udusi.
Jasminka wczoraj sie wybawila z nowa kolezanka z sasiedztwa. Nawet rodzice przyszli ze mna pogadac.... Kurcze jak ja sie nameczylam i nawytezalam mozg zeby ich zrozumiec :baffled:. Jak Jasminka pojdzie do szkoly to ja ostro biore sie za nauke, zaczne chyba od slowek nieregularnych.
A dzisiaj to chyba deszczowo bedzie?
Pozdrawiam dziewczyny.

Dziendobry wszystkim.

U nas tez wszyscy pobudzili sie wczesnie, a pogoda taka, ze sie z lozka nie chcialo wyjsc. Jutro weekend, mam nadzieje, ze slonko bedzie swiecic. Musze czyms zajac Kubusia, bo go energia roznosi :-) Poza tym ostatnio zaczal dokuczac Maciusiowi, np wpycha mu palce do buzi albo do oka, albo wyrywa mu zabawki z raczek :wściekła/y: Nie wiem o co mu z tym chodzi, moze jak Maciek go dziabnie tymi swoimi zabkami w palec to sobie odpusci. Bo wszelkie tlumaczenia, kary nic nie daja.

Kasia.j mojego małego tez energia rozpiera bo to już taki typ.Jesteśmy juz po jednym i drugim śniadaniu wiec jeszcze trochę i wybieramy sie na zakupy.Bo co tu robic w taką pogodę mam nadzieje ze nie spotka nas deszcz bo bardzo tego nie lubię.Mój mąż pracuje dzisiaj do 16 więc mamy jeszcze kilka wolnych godzin z małym tylko dla siebie.

KASIA.J-zobaczysz jak Kubus pojdzie do szkoly to tam wyladuje cala swoja energie,tak jak moj Kuba,jak ze szkoly wraca to nic mu sie nie chce i jest cichutki jak baranek:-)Ale twoj Kubus ,chyba dopiero w przyszlym roku idzie do szkoly,tak??

Hej Kobitki
Ja jestem wykonczona , noc byla ciezka , a do tego wszystkiego ta dobijajaca pogoda. :wściekła/y::angry:.
Kasiu.j - a moze Kuba tak okazuje swoja zazdrosc o braciszka , robi wszystko na zlosc, bo np, wiecej uwagi poswiecasz malemu niz jemu. Moze ? Tak sobie mysle ze o tak moze byc.

Wiecie jak sobie zalatwilam leczko pepti, tak Szymon wogole nie chce go pic , chyba cholera mnie strzeli. probuje go przeglodzic , ale i tak nie chce go pic.:wściekła/y:. Nie wiem jak mam go podejsc. Jak jest glodny to bedzie plakal a i tak nie wezmie mleczka , nie wiem o co chodzi , bo juz ladnie go pil.
Ide zrobic sobie kawe sztana. bo popekala glowa , a Gozdzikowa nie pomaga:-D

Czesc dziewczyny!:-)Ale dzis pospalysmy!!wstalysmy o 10!!:-D
A za oknem znowu deszcz!wczoraj taka ladna pogoda,a dzis!!!szkoda gadac
Zaraz biore sie za obiadek,ale najpierw kawusia!!!

My tez sie witamy z Maksikiem jeszcze w pizamkach. Malenki obudzil sie o 10-kochane dziecko. O maly wlos tatus by zaspal do pracy,bo to Maksik go zawsze budzi:-D:-D:-D. Dziecko moje tez za boga nie chcialo wczoraj wieczorem jesc,za to w nocy nadrobil,dwie butle po 180:szok:. Krzysiek dzis pracuje tylko do 15:-),wiec pozniej jedziemy szukac prezentow na dzien dziecka dla chrzesniakow i oczywiscie naszego szczescia:tak:. Spadam zrobic kawusie. Milego dnia for all:-):-):-)
Acha dziewczyny supeerrrr zdjecia!!!!!

brr co za pogoda
Mlody jak zawsze w deszcz senny, pospal az do 10:30 :szok:z tatusiem w lozku a ja sie szwedam od 9 po domu i nic nie robie.
Niunka a Ty probowalas wogole innych angileskich mlek? np aptamil? cow and gate? sa tez wydania w wersji easy digest, ja ci powiem ze ja z tymi mlekami tez sie mialam maly ulewal plakal itd a teraz zmienilam po raz kolejny na HIPP i jestem bardzo zadowolona, moze poprobuj.
Kasia j ja mysle ze Kuba poprostu zwraca na siebie uwage, to taki jego sposob.
U mnie w domu zabraklo kawy:angry::wściekła/y: i tak mi czegos brak a jeszcze czytam ze wy pijecie ehh chyba sie przelece do sklepu
milego dnia

reklama
Kasia.j mojego małego tez energia rozpiera bo to już taki typ.

Ja zauwazylam, ze nie moge za duzo czasu wolnego dawac Kubie. Bo wtedy pojawiaja sie u niego dziwne pomysly. Ale tez chce, zeby bawil sie sam. Trzeba go obserwowac. Jak juz zacznie cos kombinowac, to np proponuje mu malowanie pisakami czy jakas gre (oczywiscie musi wygrac!!!). Ostatnio troche mniej tych rzeczy mu proponuje, zeby przedszkole, bylo atrakcyjne. Tam ma piaskownice, ciapta sie w wodzie, maluje farbami.

KASIA.J-zobaczysz jak Kubus pojdzie do szkoly to tam wyladuje cala swoja energie,tak jak moj Kuba,jak ze szkoly wraca to nic mu sie nie chce i jest cichutki jak baranek:-)Ale twoj Kubus ,chyba dopiero w przyszlym roku idzie do szkoly,tak??

Mam nadzieje :-) Moze juz go poslemy od wrzesnia. Dzwonili do nas z poprzedniej szkoly, ze maja dla niego zarezerwowane miejsce. Szkola jest fajna, w Baildon. Z dojazdem moze byc problem, bo zabiera ok 20 min jak nie ma korkow, a tam prowadzi w zasadzie tylko jedna droga.

Kasiu.j - a moze Kuba tak okazuje swoja zazdrosc o braciszka , robi wszystko na zlosc, bo np, wiecej uwagi poswiecasz malemu niz jemu. Moze ? Tak sobie mysle ze o tak moze byc.

Mozliwe, ale staram sie poswiecac Kubusiowi jak najwiecej uwagi. Czasem zabieram go na spacery tak sam na sam. Zwlaszcza jak jestesmy w PL. To obserwuje po jego buziaczku takie zadowolenie, ze ma mame na wylacznosc.

A tak z innej beczki, to Kubus zapytal mnie dzis dlaczego jedna dziewczynka w jego grupie jest taka czarna (murzynka)? Wiec zaczelam mu tlumaczyc, ze ludzie maja rozne kolory skory, mozliwie jak najprosciej. Po czym on mi mowi, ze to jednak chyba dlatego, ze zjadla juz za duzo czekolady :-D:-)

Do góry