Madzia86G
Fanka BB :)
no tak , tylko ja się właśnie odnoszę do kwestii pytania autorki postu, czy lekarz prywatny może wypisać takie skierowania na nfz.no właśnie miałaś ryzyko dlatego dostałaś, bez wskazan nie dostaje się![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no tak , tylko ja się właśnie odnoszę do kwestii pytania autorki postu, czy lekarz prywatny może wypisać takie skierowania na nfz.no właśnie miałaś ryzyko dlatego dostałaś, bez wskazan nie dostaje się![]()
jestem przed 30 rokiem życia i idąc prywatnie do ginekologa dostałam skierowanie na badanie prenatalne mimo to ze wszystko było okej,czy w takim przypadku badanie będę miała refundowane?Ja chodziłam do prywatnego, a dostałam skierowanie na prenatalne.
Tyle co 35 lat mi wybiło więc nawet nie potrzebne są żadne powody skierowania tylko sam wiek w tym momencie już z automatu upoważnia do takich badań.
Lekarz jedynie musi wypisać skierowanie ze względu na wiek i nic więcej.
ja o dziwo dostałam a nawet 30 nie mamno właśnie miałaś ryzyko dlatego dostałaś, bez wskazan nie dostaje się![]()
jeśli jest skierowanie to nie płacisz ( 1 i 2 wizyta, trzecia jest płatna bo trzecia jest nierefundowana - w każdym razie ja musiałam za trzecią zapłacić ) .jestem przed 30 rokiem życia i idąc prywatnie do ginekologa dostałam skierowanie na badanie prenatalne mimo to ze wszystko było okej,czy w takim przypadku badanie będę miała refundowane?
Możesz miećjestem przed 30 rokiem życia i idąc prywatnie do ginekologa dostałam skierowanie na badanie prenatalne mimo to ze wszystko było okej,czy w takim przypadku badanie będę miała refundowane?
Tak, też wystawia skierowania na badanie krwi i moczu.Czyli nie ma problemu z prenatalnymi na nfz od lekarza prywatnego, a co w przypadku badania krwi? Też wystawi skierowanie?
nieCzyli nie ma problemu z prenatalnymi na nfz od lekarza prywatnego, a co w przypadku badania krwi? Też wystawi skierowanie?
niekrew już prywatnie... niestety.
ma Pani na myśli badanie krwi które jest przed usg prenatalnym?niekrew już prywatnie... niestety.