reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

i leków w sumie tez. Mam do kupienia 6 opakowań w jednej aptece i 1 w drugiej, ale żadna z nich nie jest w stanie zrealizować. W żadnej z aptek w okolicy nie ma więcej niż 1 opakowanie, a po prostu już nie mam sil kombinować co tydzień skąd wziąć receptę i gdzie ją wykupić. Ostatnio zapłaciłam 80 zł za receptę i 80 zł za opakowanie clo. 160 zł za lek na 10 dni. Straciłam na to trzy godziny.
Ale czy jedna apteka nie może zamówić więcej opakowań? Przecież jak zamawiają to lek powinien u nich być na drugi dzień

reklama
Właśnie uciekłam z rodzinnego grilla, bo zauważyłam z daleka bratową męża, która jest poddawana jodowaniu. Nawet nie wiem czy jestem w ciąży (pomimo tego, że wcześniejsze starania trwały o wiele dłużej niż jeden cykl), ale uciekłam jak poparzona bojąc się, że mi zaszkodzi. Idzie oszaleć! ...a mąż pewnie się tłumaczy teściowej, że nagle strzeliłam focha i uciekłam 😵‍💫
A co to jest ?

Właśnie uciekłam z rodzinnego grilla, bo zauważyłam z daleka bratową męża, która jest poddawana jodowaniu. Nawet nie wiem czy jestem w ciąży (pomimo tego, że wcześniejsze starania trwały o wiele dłużej niż jeden cykl), ale uciekłam jak poparzona bojąc się, że mi zaszkodzi. Idzie oszaleć! ...a mąż pewnie się tłumaczy teściowej, że nagle strzeliłam focha i uciekłam 😵‍💫
Nie dobieraj sobie tak do głowy bo rzeczywiście oszalejesz. Na pewno bardziej zły wpływ na nas ma to co "wisi" w powietrzu niż to, że twoja bratowa była poddawana jodowaniu. Gdyby to miało jakiś wpływ to kobiety z nad morza uciekałyby na drugi koniec Polski

Nie dobieraj sobie tak do głowy bo rzeczywiście oszalejesz. Na pewno bardziej zły wpływ na nas ma to co "wisi" w powietrzu niż to, że twoja bratowa była poddawana jodowaniu. Gdyby to miało jakiś wpływ to kobiety z nad morza uciekałyby na drugi koniec Polski
Chyba tak nie do końca. Bo faktycznie po jodowaniu zaleca się nie przebywanie z tą osobą w jednym pokoju, unikanie kontaktu z dziećmi przez chyba 2 tygodnie. To radioaktywny jod wykorzystywany przy leczeniu nowotworów tarczycy. Z tego co się orientuję. Poprawcie mnie jeśli nie mam racji.

reklama
Do góry