reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Torbiele na nerce płodu

Amagie

Zaciekawiona BB
Czy któraś z Was miała taki przypadek, że jeszcze w ciąży przed porodem wykryto torbiele na nerce u dzidziusia?

Jeśli tak, to jak to jak duże były, czy jest szansa że po porodzie się wchłoną i czy mogą być czymś groźnym?

Lekarz na ostatnim usg w 38 tyg ciąży znalazł 4 torbiele o wielkości około 8mm na lewej nerce u mojego maluszka. Martwię się tym bardzo i chciałabym dowiedzieć się więcej...

reklama
U mojego synka wykryto w nerkach "liczne, drobne torbiele" na ostatniej wizycie w 32 tc. Lekarz powiedział, że mam się nimi nie przejmować, bo po porodzie powinny zniknąć. Ponoć to u chłopców jest częstym zjawiskiem.

U mojego synka wykryto torbiel. Po porodzie tez byla widoczna na usg. Jak byliśmy po skonczonym 10 m na kontroli, to lekarz stwierdzil ze jej juz niewidzi.

U mojego synka wykryto w nerkach "liczne, drobne torbiele" na ostatniej wizycie w 32 tc. Lekarz powiedział, że mam się nimi nie przejmować, bo po porodzie powinny zniknąć. Ponoć to u chłopców jest częstym zjawiskiem.
Dzień dobry,
czy w przypadku Pani dziecka torbiele się wchłonęły?
Mam podobnie i strasznie się martwię.

Dzień dobry,
czy w przypadku Pani dziecka tarbiele zniknęły? Mam podobną sytuację i strasznie się martwię.
Pozdrawiam.

Dzień dobry,
czy w przypadku Pani dziecka tarbiele zniknęły? Mam podobną sytuację i strasznie się martwię.
Pozdrawiam.
Tak. Około 3 miesiąca syn miał USG jamy brzusznej i przy okazji sprawdzono nerki. Wszystko jest w porządku ;) To ponoć częstą "przypadłość" chłopców w życiu płodowym.

Bardzo dziękuję za odpowiedź, jestem w 33 tygodniu ciąży i u nas wyszły "liczne torbiele na obu nerkach", czekam na wizytę i bardzo się martwię. U nas też będzie synek.
Czy w Pani przypadku też torbiele dotyczyły obu nerek?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.

Bardzo dziękuję za odpowiedź, jestem w 33 tygodniu ciąży i u nas wyszły "liczne torbiele na obu nerkach", czekam na wizytę i bardzo się martwię. U nas też będzie synek.

reklama
Tak były na obu. Mi też lekarz mówil o licznych torbielach.

Do góry