reklama
ja sie tak zastanawiam - cięzko mi jakoś Nasze dzieci porównać ale Marcel przez ponad 4 tygodnie przybrał tylko 700 g (chyba niewiele jak na dziecko dokarmiane sztucznie) i teraz jak ma 2,5 miecha wazy 5600g a ma już 64 cm...czyli od urodzenia przytył 2100g i 7 cm urósł!!!ja nie widze po nim zeby się robił puciek bo nóżki ma nadal szczuplutkie i na buźce jest jaki był
obecnie jest w 12 tygodniu życia

obecnie jest w 12 tygodniu życia
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Dzisiejszy wynik - 2,5 miesiąca - 5700 g :-)
Lekarz powiedział, że jest lekkim grubciem ale na piersi ma prawo być
Kurde, Wasze dzieci ważą mniej więcej tak samo, a wyglądają szczuplutko
(a może mi się wydaje, bo Majka jest szczuplutka i stąd to porównanie - waży kilogram więcej od Tymona a jest dokładnie 3 miesiące starsza
)
Lekarz powiedział, że jest lekkim grubciem ale na piersi ma prawo być

Kurde, Wasze dzieci ważą mniej więcej tak samo, a wyglądają szczuplutko
(a może mi się wydaje, bo Majka jest szczuplutka i stąd to porównanie - waży kilogram więcej od Tymona a jest dokładnie 3 miesiące starsza
)ninjacorps
Marcóweczka 2008
Mrowa - no własnie Majka waży 6700 g a ma 5,5 miesiąca
czyli to ona za "chuda" 
czyli to ona za "chuda" 
a dziewczynki zazwyczaj sa drobniejsze;-)Mrowa - no własnie Majka waży 6700 g a ma 5,5 miesiącaczyli to ona za "chuda"
![]()
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Ale ja tam się nie martwię - na cycku może być grubciem - dzieci karmione piersią, nawet jak są okraglutkie to zawsze to zgubią jak zaczną chodzić, bo cycek nigdy nie prowadzi do otyłości :-) (zresztą mamusia była dopiero kuleczką w jego wieku, a teraz co?
)
A tak naprawdę to on ma po prostu tylko na buzi takie "pućki"...
)A tak naprawdę to on ma po prostu tylko na buzi takie "pućki"...
reklama
Melci tez była taki grubasek a jak zaczeła chodzic to jak widac do grubasków nie nalezy;-)Ale ja tam się nie martwię - na cycku może być grubciem - dzieci karmione piersią, nawet jak są okraglutkie to zawsze to zgubią jak zaczną chodzić, bo cycek nigdy nie prowadzi do otyłości :-) (zresztą mamusia była dopiero kuleczką w jego wieku, a teraz co?)
A tak naprawdę to on ma po prostu tylko na buzi takie "pućki"...
Podziel się: