reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
suplementujesz żelazo ?
u mnie miesiaczki byly bolesne podczas jednego okresu zjadalam paczke tabletek przeciwbolowych, zaczelam stosowac zelazo i po 3 miesiacach suplementacji bol znikl do 0 a strasznie sie balam miesiączki podczas stumalacji bo nie wolno brac przeciwbólowych
Wlasnie dostalam na recepte miesiac przed transferem bo zawsze mialam niedobór. Teraz odstawiłam i mam w polowie zakresu.
Mam nadzieje ze sie uda i sprawdze to dopiero za rok😂
I mam tez endometrioze i stad moga byc bóle

Oznaczenie progesteronu miałam od razu po transferze, wyszło 10,60. 🥺 To wyobraźcie sobie moje nastawienie.... Lekarz kazał zrobić ponowne badanie następnego dnia rano. Po 2 globulkach z Cyclogest wyszło 28.3. No, to już lepiej. Mam nadzieję, że tym razem będzie z czego się cieszyć, ale boję się rozczarowania.

Oznaczenie progesteronu miałam od razu po transferze, wyszło 10,60. 🥺 To wyobraźcie sobie moje nastawienie.... Lekarz kazał zrobić ponowne badanie następnego dnia rano. Po 2 globulkach z Cyclogest wyszło 28.3. No, to już lepiej. Mam nadzieję, że tym razem będzie z czego się cieszyć, ale boję się rozczarowania.
Hmmm mój mówił, że od 9,4 do transferu jest ok… ja miałam minimalnie poniżej i dołożył mi duphaston. Co prawda nie powiodło się, ale po co miałby mnie zwodzić 🤔

Hmmm mój mówił, że od 9,4 do transferu jest ok… ja miałam minimalnie poniżej i dołożył mi duphaston. Co prawda nie powiodło się, ale po co miałby mnie zwodzić 🤔
właśnie tego nie rozumiem...dlaczeho w jednej klinice od 8, w innej 9.4 a jeszcze innej 25. Wszystko w tych samych jednostkach ng/ml

dla nich z jednej strony nieudany transfer to kasa no będą walczyć dalej i podejdą do kolejnego transferu ale z drugiej strony też traci klinika w statystykach powodzeń

dla nich z jednej strony nieudany transfer to kasa no będą walczyć dalej i podejdą do kolejnego transferu ale z drugiej strony też traci klinika w statystykach powodzeń
Właśnie, sama mam różne przemyślenia na ten temat. Z jednej strony, że może robią wszystko, żeby naciągnąć do kolejnych procedur, z drugiej tyle ludzi się tam przewija, terminy są odległe- te początkowe, więc czy aż tak bardzo tego potrzebują? Mętlik ma człowiek w głowie 🥹

reklama
Właśnie, sama mam różne przemyślenia na ten temat. Z jednej strony, że może robią wszystko, żeby naciągnąć do kolejnych procedur, z drugiej tyle ludzi się tam przewija, terminy są odległe- te początkowe, więc czy aż tak bardzo tego potrzebują? Mętlik ma człowiek w głowie 🥹
mi np przy pierwszym powiedziano, że pęcherz ma być maksymalnie napełniony a przy drugim było opóźnienie i już nie mogłam wytrzymać więc się trochę załatwiłam i pęcherz nie zdążył się napełnić do transferu i lekarka powiedziala, że czasem jest lepiej jak jest nie w pełni napełniony. I u mnie się to sprawdziło

Do góry