reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe mamy 2024

Ciąża ma to do siebie, ze nigdy nie jest taka sama; każda kobieta ma inaczej. Niektóre pracują do 9 miesiąca i są super przykładem, ze ciąża to nie choroba, inne natomiast wymiotują przez całe ciąże i mierzą się z różnymi chorobami. Zycze nam wszystkim tej pierwszej opcji, czyli nudnej ciąży 🤗
Jeszcze mnie nie pojebało do reszty żeby do 9 miesiąca pracować 😂

reklama
Dokładnie. Ja w pierwszej zasypiałam o 21 i miałam mdłości w 1 trymestrze. Od 2 trymestru miałam ciążę praktycznie bezobjawową, no czasami bolały mnie plecy.
Coś czuję, że druga da mi popalić 😆

Czy jak jutro przyrost bety będę miała w normie to jeszcze muszę ją badać?

Jeśli wszystko będzie Ok, to nie ma potrzeby badac bety więcej niż dwa razy w odstępie 48h

Ja w zasadzie czuję się mega normalnie, nic nie boli, może czasem delikatny niesmak poczuje, ale nic co nie pozwalałoby mi jeść wszystkiego co chcę ;) W pierwszej ciąży mega mnie od kawy tak właśnie w 6-10 tyg odrzuciło a teraz wciąż piję ze smakiem 😳 Dlatego trochę niepewność do tego 12.09 czy wszystko będzie ok 🙄
A jak u Was temperatura? U mnie 36,6 i to mnie martwi. W poprzedniej ciąży miałam zawsze powyżej 37.
Jeszcze nie mierzyłam, ale w sumie nigdy tego nie robiłam 😅 Powinna być podwyższona przez cały okres ciąży? 🤔

Ja w zasadzie czuję się mega normalnie, nic nie boli, może czasem delikatny niesmak poczuje, ale nic co nie pozwalałoby mi jeść wszystkiego co chcę ;) W pierwszej ciąży mega mnie od kawy tak właśnie w 6-10 tyg odrzuciło a teraz wciąż piję ze smakiem 😳 Dlatego trochę niepewność do tego 12.09 czy wszystko będzie ok 🙄

Jeszcze nie mierzyłam, ale w sumie nigdy tego nie robiłam 😅 Powinna być podwyższona przez cały okres ciąży? 🤔
W ciągu dnia miałam faktycznie 37,1 a teraz mam 36,6.
W poprzedniej ciąży nie mierzyłam. Teraz też zmierzyłam przypadkowo bo mierzyłam małemu, a teraz bo spytałaś 😁

To nie mierzcie już, boniepotrzebnie panikę sieję 😄 raczej powinna być wyższa niż zwykle. Jeśli zwykle masz 36,3 to 36,6 jest już podwyższona.

reklama
Do góry