reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Niemowle nie umie zrobić kupy

P86

Fanka BB :)
Moj niemowlak ma 3 miesiące.Tydzień temu z powodu krzyków i prężenia pojechaliśmy na izbę przyjęć. Mały nie robił kupy dwa dni i na miejscu go odgazowali i oczyscil się z zalegającej kupy w dużej ilości. Mówili, że jeśli sytuacja sie powtórzy mam użyć windi . W tym tygodniu znów ta sama sytuacja , drugi dzien i noc ryku i prężenia. Windi nie działają, czopki glicerynowe nie działają.. Masaże nie działają... Jak przyjdę do.lekarza powie zapewne : ale dzieci mogą nie robić kupy 7 dni ,ale widzę jak on krzyczy i płacze 24h z tego powodu.

reklama
Moj niemowlak ma 3 miesiące.Tydzień temu z powodu krzyków i prężenia pojechaliśmy na izbę przyjęć. Mały nie robił kupy dwa dni i na miejscu go odgazowali i oczyscil się z zalegającej kupy w dużej ilości. Mówili, że jeśli sytuacja sie powtórzy mam użyć windi . W tym tygodniu znów ta sama sytuacja , drugi dzien i noc ryku i prężenia. Windi nie działają, czopki glicerynowe nie działają.. Masaże nie działają... Jak przyjdę do.lekarza powie zapewne : ale dzieci mogą nie robić kupy 7 dni ,ale widzę jak on krzyczy i płacze 24h z tego powodu.
Jaki lekarz powiedział, że dzieci 7 dni mogą nie robić kupy? Słyszałam o 3, ale 7?! :confused::szok: Przecież to musi być niesamowity ból... Ja bym poszła do porządnego lekarza żeby zrobić badania i sprawdzićco się dzieje

Jeśli się nie boisz zastosować samodzielnie - to polecam spróbować kupić lek Lactulosum.
Można go podawać niemowlętom.

No i dodatkowo koniecznie zacząć podawać probiotyk.

Jeśli się nie boisz zastosować samodzielnie - to polecam spróbować kupić lek Lactulosum.
Można go podawać niemowlętom.

No i dodatkowo koniecznie zacząć podawać probiotyk.
Probiotyk dostaje od 2 tygodnia zycia codziennie. Normalnie zawsze po probiotyki jest kupa, ale teraz 2 dni brak u to tragedia... nie chcę w niego pakować rurek ani czopkow, ale im dłużej czekam tym krzyk i prężenie gorsze... Boję się że przez to że kilka razy użyłam przyzwyczaiłam układ wydalniczy ...

Jaki lekarz powiedział, że dzieci 7 dni mogą nie robić kupy? Słyszałam o 3, ale 7?! :confused::szok: Przecież to musi być niesamowity ból...
Po 6 tyg życia niemowlę może się wypróżniać nawet co 7-10 dni. Jeżeli dziecko jest zdrowe, dobrze przybiera, mama jest zdrowa, to nie ma w tym nic niepokojącego.

Oczywiście nie jest to przypadek autorki posta.

@P86 Ja bym mimo wszystko udała się z nim do pediatry i powiedziała jaka jest sytuacja. Jeśli dziecko płacze 24h to nie jest to normalne i lekarz powinien pomóc.
Jaki probiotyk podajesz? Może zapytaj o zmianę?

Dawałam biogaie ale według lekarza podobno była powodem brzydkich kupek
Teraz daje Flostrum i po nim kupki się poprawiły, od razu po podaniu mleka z tym probiotykiem była kupa... 2 tygodnie temu mały miał szczepienie na rota i od tamtego czasu zaczęły się jakieś dziwne sytuacje z kupą.
Pół godziny temu włożyłam czopek, ale nic się nie dzieje... Pediatra i tak już dziś nie przyjmuje. Poczekam jeszcze dziś i najwyżej pójdziemy na nocną opiekę, ponieważ na izbie przyjec śmiali się ze mnie jaka jestem okropną matką, że ze zdrowym dzieckiem przyjeżdżam... A przy odgazowaniu wielką rurką wyleciały objętościowo chyba dwie szklanki kupy.. Usg brzuszka miał robione i wyszło, że był mocno zagazowany i miał bardzo dużo treści kałowej w jelitach. Po tym wszystkim mieliśmy tydzień spokoju.

Dawałam biogaie ale według lekarza podobno była powodem brzydkich kupek
Teraz daje Flostrum i po nim kupki się poprawiły, od razu po podaniu mleka z tym probiotykiem była kupa... 2 tygodnie temu mały miał szczepienie na rota i od tamtego czasu zaczęły się jakieś dziwne sytuacje z kupą.
Pół godziny temu włożyłam czopek, ale nic się nie dzieje... Pediatra i tak już dziś nie przyjmuje. Poczekam jeszcze dziś i najwyżej pójdziemy na nocną opiekę, ponieważ na izbie przyjec śmiali się ze mnie jaka jestem okropną matką, że ze zdrowym dzieckiem przyjeżdżam... A przy odgazowaniu wielką rurką wyleciały objętościowo chyba dwie szklanki kupy.. Usg brzuszka miał robione i wyszło, że był mocno zagazowany i miał bardzo dużo treści kałowej w jelitach. Po tym wszystkim mieliśmy tydzień spokoju.
Nie gorączkuje przy tym, nie?

Jesteście kp czy na mm?

reklama
Do góry