No wkładam bez tego aplikatora bo słyszałam że on podrażnia .. boże całe dnie w stresie ...A nie podrażniłaś sobie coś wkładając?
Też tak moze być

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No wkładam bez tego aplikatora bo słyszałam że on podrażnia .. boże całe dnie w stresie ...A nie podrażniłaś sobie coś wkładając?
Też tak moze być
Nie tak dobre jak CzechyW Polsce mamy cudowne warunki jeśli chodzi o ciąże i macierzyński
Nie no u mnie nikt nie zmusza, nikt się nie dziwi nawet za bardzo, ale akurat na imprezie jest limitowana liczba drinków alkoholowych na osobę (5), więc jak ktoś nie pije to jest na radarze, żeby oddał kuponI dlatego jest duża szansa, że ktoś zauwazy i skojarzy, a ja nie chce żeby ktoś jeszcze się domyślał
Nie wiem sama kiedy powiedzieć w robocie... Chciałabym po prenatarnych dopiero, czyli 12-16 tydzień, z drugiej strony nie planuję pracować do 9 miesiąca, więc byłoby miło dać menadżerowi nieco więcej czasu na rekrutacje kogoś na moje miejsce... Myślę, że od nowego roku chciałabym być na zwolnieniu.
Kiedy mówicie w pracy?
Słyszałam, że tak może być bo ponoć w ciąży wszystko tam na dole jest bardziej ukrwione, ale wiadomo jak są jakieś wątpliwości to najlepiej konsultować z lekarzem.Czy któraś z was wie żeby po luteinie dopochwowej można plamić ? Już mnie szlag trafi .. coś tam wypłynie co jakiś czas ... jak tabletkę wkładałam to czasem też coś mamnie jest to żywa krew bardziej brazowa
A jak jest w Czechach?Nie tak dobre jak CzechyAle w sumie się zgadzam. Pracuję z Holandią i oni mają 16 tygodni macierzyńskiego ( w tym 4-6 tygoni przed porodem), a potem zostawiają te 3 miesięczne dzieci z nianią, albo w żłobkach (albo ida na bezpłatny wychowawczy/obije rodziców redukuje godziny, żeby się dzieckiem na przemian opiekować). Ten rok macierzyńskiego + 9 tygodni dla ojców (plus 2 ojcowskiego), to naprawdę jest dość chojne.
Aczkowliek procedura dostawania macierzyńskiego po poronieniu jest okropna.
Też mają rok macierzyńskiego, a oprócz tego do 3 lat wychowawczego. Tylko, że przez cały wychowawczy mają do dyspozycji konkretną kwotę, niezależną od dochodu i ich decyzja czy rozbiją na rok, dwa czy trzy. Nie jest to zawrotna kwota, pozwalająca na utrzymanie się, ale zawsze miło jest na wychowawczym mieć własne pieniądze.A jak jest w Czechach?
U nas na wychowawczym jest 400 zeta ale nie można prowadzić działaności (nie wiem jak praca albowiem jestem na działalnościTeż mają rok macierzyńskiego, a oprócz tego do 3 lat wychowawczego. Tylko, że przez cały wychowawczy mają do dyspozycji konkretną kwotę, niezależną od dochodu i ich decyzja czy rozbiją na rok, dwa czy trzy. Nie jest to zawrotna kwota, pozwalająca na utrzymanie się, ale zawsze miło jest na wychowawczym mieć własne pieniądze.