reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Ja powiedziałam mojej mamie, która jest położna, wiec zna temat (ryzyk) od podszewki, wiec mój starszy postanowił się pochwalić całej grupie swoich najbliższych kolegow 😵‍💫😵‍💫 gdyby nie to, że nie można się w ciąży denerwować, to bym go zabiła chyba🤣
Haha 😀 On się po prostu podzielił Waszym szczęściem 😀
My jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy. Mamy taki plan, że jak nie będzie nic widać i będzie wszystko ok do tej pory to powiemy po usg genetycznym. Z pierwszym dzieckiem też w miarę długo wytrzymaliśmy z powiedzeniem, jakoś 25 listopada zrobiłam test i na Wigilii oznajmiliśmy tę wiadomość 😉 Ale wtedy miałam termin na lipiec.
Ja czuję, że mogę urodzić w lipcu. W pierwszej ciąży miałam termin na 28 lipca, a urodziłam 12.07 😉

reklama
Ja powiedziałam mojej mamie, która jest położna i zna temat (ryzyk) od podszewki, wiec mój starszy postanowił się pochwalić całej grupie swoich najbliższych kolegow 😵‍💫😵‍💫 gdyby nie to, że nie można się w ciąży denerwować, to bym go zabiła chyba🤣
Oj u mnie by nie przeszło. Mamy lekką spinę po tym biochemie z czerwca. Po badaniu nifty powiemy.

Haha 😀 On się po prostu podzielił Waszym szczęściem 😀
My jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy. Mamy taki plan, że jak nie będzie nic widać i będzie wszystko ok do tej pory to powiemy po usg genetycznym. Z pierwszym dzieckiem też w miarę długo wytrzymaliśmy z powiedzeniem, jakoś 25 listopada zrobiłam test i na Wigilii oznajmiliśmy tę wiadomość 😉 Ale wtedy miałam termin na lipiec.
Ja czuję, że mogę urodzić w lipcu. W pierwszej ciąży miałam termin na 28 lipca, a urodziłam 12.07 😉
To nie długo :) ja test 5.11 a powiedzieliśmy w wigilię. Teraz test 18.11 to pewnie powiemy w dzień babci i dziadka. Jakoś do 12 tyg bym chciała zachować dla nas, chyba że ktoś spyta wprost - to kłamać nie zamierzamy.

To nie długo :) ja test 5.11 a powiedzieliśmy w wigilię. Teraz test 18.11 to pewnie powiemy w dzień babci i dziadka. Jakoś do 12 tyg bym chciała zachować dla nas, chyba że ktoś spyta wprost - to kłamać nie zamierzamy.
To u mnie tak samo :) Jak ktoś zacznie coś podejrzewać to powiemy, ale wolałabym sama po genetycznych. No i też się zastanawiam nad nifty :) A Twoje starsze ile ma lat?

To u mnie tak samo :) Jak ktoś zacznie coś podejrzewać to powiemy, ale wolałabym sama po genetycznych. No i też się zastanawiam nad nifty :) A Twoje starsze ile ma lat?
Półtorej roku, z lipca 2022 jest córka :)
Ja nifty na pewno bo jestem z tych co się stresują że coś nie tak. A tu mam czarno na białym wyniki.

Tak, robiłam. Ja z tych już w sile wieku, teraz mam 35 a córkę rodzilam w wieku 34. To wolałam jednak zrobić dla spokojnej głowy.
Przycupnę, ale oficjalnie jeszcze się waham dopisać. Tak samo jak Ty panikuję i chcę zrobić test z krwi, ale SANCO. Bo taki mam możliwość wykonania w klinice. Orientujesz się może od którego konkretnie tygodnia można robić? 9+ czy 10+?

reklama
Tak, robiłam. Ja z tych już w sile wieku, teraz mam 35 a córkę rodzilam w wieku 34. To wolałam jednak zrobić dla spokojnej głowy.
A ja dzis nie śpię od 4💩 ale to z różnych powodow, mam nadzieje że nie będzie już tak na zawsze, bo w poprzedniej ciąży nie cierpiałam na bezsenność ;D
Btw ja mam 33 i czuje się młoda :D teraz to może 44 byłoby „w sile wieku” 😘

Ostatnia edycja:
Do góry