reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
a w rodzinie macie jakieś bliźniaki? Bo w sumie u nas w dalszej rodzinie od strony mamy są, ale nawet nie braliśmy pod uwagę, że mogą być bliźniaki 😂
U nas wcale 😬 ale mam pcos i bralam letrozol. Lekarz twierdzi ze od jednej dawki letrozolu rzadko kiedy jest ciąża a co dopiero blizniaki, ale no dla mnie to nie przypadek :p

Ja miałam wycięte z życia kilka dni, bylam przerażona jak sobie poradzimy z dwójka dzieci. Ale bardzo zaczęli wspierać mnie moi rodzice, podbudowali i moje nastawienie się zmieniło - teraz nie mogę się doczekać tych dwóch szkarów 🥰 Termin na początek lutego jakoś masz?

Ja miałam wycięte z życia kilka dni, bylam przerażona jak sobie poradzimy z dwójka dzieci. Ale bardzo zaczęli wspierać mnie moi rodzice, podbudowali i moje nastawienie się zmieniło - teraz nie mogę się doczekać tych dwóch szkarów 🥰 Termin na początek lutego jakoś masz?
różnie wypada raz koniec lutego raz początek marca, ale moja lekarz mówi o ustalonej z góry cesarce na 38 albo 37 tydzień zależnie od samopoczucia mojego.
Jeej No rozumiem totalnie! A najgorzej się jeszcze w necie naczyta prawda? Ja trafiłam na taki insta a tam babka taki ciągły lament ze masakra, aż po prostu się odechciewało wszystkiego jak się czytało jak jej złe i ciężko. Ale potem zobaczyłam ze ona miała 43 lata, mąż na ciągłych wyjazdach wiec z dziećmi sama. No i myśle ze na 99% miała depresje poporodowa. Potem naszczexie już znalalzam instagramy młodych matek, kochających i widzących radość w tym macierzyńskie :)

reklama
Hej... Pocieszę was że bliźniaki to super opcja. Fajnie się wychowuje 2 na raz. Wbrew pozorom jest łatwiej niż z jednym. A wiem co mówię mam porównanie. Po 15 latach posiadania jedynaczki zostałam mamą bliźniaków. Dziś dziewczynki mają 7.5roku i najtrudniejszy okres to między rok a 2 lata jak małe szogun zaczynają chodzić i łobuzować. Pierwszy rok i tak jest przekichany z jednym jak z 2 bo wstawanie w nocy, pieluchy itp ale od momentu jak dzieciaki zaczynają się razem bawić jest dużo lepiej niż z 1. Tworzy się między nimi niesamowita więź. Ten sam etap rozwojowy sprawia że świetnie się że sobą dogadują. Gdybym miała wybierać mieć jedno czy bliźniaki to zdecydowanie bliźniaki. Trochę finansowo ciężko bo jednak 2 foteliki, 2 pary butów, czy kurtki nic nie przechodzi z jednego na 2 dziecko. Ale zabawki i książki te same 🤪

Do góry