reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Dziewczyny, czego się mogę spodziewać po tym progesteron besins? Nastawić się na jakieś skutki uboczne? Pierwsza tabletka za mną
Na początku miałam dawkę 300 - 100 rano i 200 na noc. Po porannej tak trochę dziwnie się czułam i odstawiłam. Biorę 200 wieczorem i nie mam absolutnie żadnych skutków ubocznych, zero. Ale ja też nie mam objawów ciąży zbytnio. Lekarz mówił, że mogą być bardziej odczuwalne objawy typu wymioty i ból piersi.

Na początku miałam dawkę 300 - 100 rano i 200 na noc. Po porannej tak trochę dziwnie się czułam i odstawiłam. Biorę 200 wieczorem i nie mam absolutnie żadnych skutków ubocznych, zero. Ale ja też nie mam objawów ciąży zbytnio. Lekarz mówił, że mogą być bardziej odczuwalne objawy typu wymioty i ból piersi.
No ogólnie po progesteronie mozna mieć mocniejsze objawy ciąży. Mi częściej robiło się nie dobrze. W tej ciąży nie odczuwam skutków ubocznych

No ogólnie po progesteronie mozna mieć mocniejsze objawy ciąży. Mi częściej robiło się nie dobrze. W tej ciąży nie odczuwam skutków ubocznych
Nie ma reguły. Ja biorę tyle progresteronu od trzech miesięcy i nie mam z tym żadnych objawów. Problem zawsze miałam przez tydzień jak zaczynałam brac estradiol.

@StaraStaraczkaNew nie ma tez reguły. Ja nigdy nie brałam bensis bo dziewczyny na IVF pisały że maja silne zawroty głowy . Tylko nie pamietam jaka dawkę przyjmowały

Nie ma reguły. Ja biorę tyle progresteronu od trzech miesięcy i nie mam z tym żadnych objawów. Problem zawsze miałam przez tydzień jak zaczynałam brac estradiol.

@StaraStaraczkaNew nie ma tez reguły. Ja nigdy nie brałam bensis bo dziewczyny na IVF pisały że maja silne zawroty głowy . Tylko nie pamietam jaka dawkę przyjmowały
Dlatego napisałam że można a nie nie jest tak zawsze :p ten bensis z tego co widzę ma dawkę 100 mg a duphaston tylko 10 mg może dlatego po nim silniejsze objawy

reklama
Do góry