reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Witam
Mnie bola plecy i to strasznie a brzuch tylko pobolewa,za to na poczatku strasznie bolal mnie brzuch.Czasami to nie wiedzialam jak mam lezec w lozku,teraz zreszta tez bo kregoslup sie odzywa.Ale trzeba to przetrwac dla dzidziusia.Cholera juz nie moge sie doczekac!!!!!!!!!!!
Sofik jak przetrwalas wczorajszy meski wieczor?mam nadzieje ze nie bylo zle.

Milego dnia wszystkim zycze.
Mam zamiar wypuscic sie na zakupy ze znajomymi odreagowac troszke i pobyc chodz przez chwile na swiezym powietrzu w sloneczku.

reklama
Witam

Ewelcia a jakos dalam rade , ale psozlam spac ok. 24 bo juz nie mialam sily, brzuch mnie tka bola ze masakra tak jak by mnie cos cislo... spac nie moglam a jak przysnelam ok. 2 w nocy to spalam jak zabita do 7 ;-)

Dzis rano obudzilam sie bolem gardła:sorry2: maskara przez caly czas nic mnie nie bolala a teraz tak :baffled:

A ja zamiast cos wczoraj powiedziec lekarzowi na ten bol brzuch a to nic nie wspomnailam :szok: warjatka ze mnie , wogole mi to wypadlo z glowy bo doasc ze czekalam 40 min na wizyte...

Shyla Wspolczuje bolu brzuszka bo mnie to boli zawsze wieczorem ze spac nie moge, a mam juz tak jak bym byla w 4 m-cu... Bo jem za duzo ...

Miroslava Oj plecy tez mnie bolaly z coreczka w ciazy...ale to tak od 5 m-ca ...bo ja w pierwszej ciazy przytylam 29 kg...

My dzis na Kinders PArty do Synka znajomych - czeka mnie jeszcze szukanie prezentu dla Niego - nie mam pojecia co mozna kupic 6 letniumu chlopczytkowi...:confused:

Kochane powiedzcie mi czy to prawda ze w czasie ciazy nie wolno dotykac kotow?:confused:
Bo moja tesciowa mi tak ostatnio powiedziala ze po dotykaniu kota dziecko moze byc niepelnosprawne bo koty cos tam wytwarzaja i sama nie wiem:dry:
A przyznam sie ze dotykalam jakies 2 tygodnie temu ale nawet wtedy jeszcze niewiedzialam ze w ciazy jestem i sie martwie:baffled::nerd::szok:

Sofik ja mowilam mojej lekarce o tych bolach brzucha ale ona powiedziela ze to jest calkiem normalne bo macica sie powieksza.
Shyla o tych kotach to pierwszy raz slysze:szok:mam nadzieje ze to nie prawda bo ja jeszcze wczoraj glaskalam kotka.
Dobra juz spadam.

Sofik ja mowilam mojej lekarce o tych bolach brzucha ale ona powiedziela ze to jest calkiem normalne bo macica sie powieksza.
Shyla o tych kotach to pierwszy raz slysze:szok:mam nadzieje ze to nie prawda bo ja jeszcze wczoraj glaskalam kotka.
Dobra juz spadam.

Widzisz ja tez nie wiedzialam:baffled:
i zaczynam sie juz martwic:szok::nerd:
:szok:

Shyh nie martw sie bo jak raz dotykalas to nie ma co sie bac, ale jesli sie masz stresowac to idz na badania...Toksoplazmoze .

Znalazłam cos takiego:

" Kobiety ciężarne powinny unikać kontaktu z kotami oraz ich odchodami. Koty domowe należy karmić wyłącznie suchą karmą oraz uniemożliwić im opuszczanie pomieszczeń domowych"

Ale wydaje mi sie ze od głaskania nie da sie zarazic.;-)

Kilka słów o zapobieganiu

• Zakażenie przez głaskanie kota po futrze jest mało prawdopodobne. Zagrożeniem może być natomiast czyszczenie pojemnika na jego odchody oraz kosza na śmieci. Warto robić to w gumowych rękawiczkach.
  • Jeśli mamy dom z ogrodem, unikajmy prac, w których brudzimy ręce ziemią, a jeśli już tak się stanie, to natychmiast umyjmy je wodą z mydłem. Oczywiście najlepiej pracować w gumowych rękawicach.
  • Spożywanie i obróbka surowego lub niedogotowanego mięsa pochodzącego z zarażonych zwierząt także może stanowić zagrożenie rozwoju choroby. Warto jednak zaznaczyć, że już parominutowe gotowanie produktów mięsnych w temperaturze powyżej 66 oC lub pozostawienie ich na dobę w zamrażarce zabija pasożyta Toxoplasma gondii. Źródłem zakażonego mięsa mogą być głównie świnie, owce, kozy i drób.
  • Deski do krojenia, noże, zlew i blat kuchenny powinny być dokładnie umyte po przygotowaniu mięsnych posiłków.
Do zobacznia wieczorem idzimy sie szykowac na kinder party

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki wpadłam na chwilkę i poczytałam o bólu brzuszka, no właśnie mnie też pobolewa :baffled:, koleżanka, która jest lekarzem powiedziała mi, że to normalny stan, oby miała rację, jakieś 3 dni temu zaczął mnie boleć, kurcze i wogóle jestem w ostanim czasie nerwowa :wściekła/y:, odczuwam takie napięcie, sutki mnie też pobolewają, cała jestem jakaś inna :confused:. Inna niż za pierwszym razem, zastanawiałam się czy coś jest nie tak, fakt faktem, że ciąża ciąży nie równa, muszę nauczyć się przestać porównywać obecny stan z poprzednim wtedy kiedy byłam z Mikołajem.
Pozdrawiam Was kochane. :-D

reklama
Dziewczyny, nie przesadzajmy z tymi kotami.Surowe, niedogotowane mięso też może ją powodować.Na pewno warto zrobić badanie krwi na toksoplazmozę.Leczy się ją w ciąży.
Przed chwilą przyleciał do mnie motyl:-)Same cuda!

Ewelcia!Dzięki za gratulacje.Mieszkasz w Anglii czy Irlandii(mam tam siostrę)?

Do góry