reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

I masz prawo właśnie o tym pisać ! To jest forum dla wszystkich kobiet, niezależnie czy są w trakcie starań czy w ciąży czy z problemami ginekologicznym.
To nie forum tylko dla kobiet, które starają się latami, to nie one tutaj rządzą ( a często tak to wygląda ).
Nie możemy się bać pisać tego, że mamy dzieci, ile mamy dzieci i jak szybko zachodzimy. Bo forum jest ogólne, nie ma tutaj żadnych kar.
A te wszystkie zasady kreskowe nie wiem kto wymyślił, ale pierwszy raz spotykam się z jakimiś zasadami na jakimkolwiek forum.

Wystarczy, że jaka nowa dziewczyna napisze tu na kreskach, czy test pozytywny itp a już dostaje odpowiedź " super, ale to nie ten wątek ".
nie wiem kto dokładnie wprowadził te ,, zasady ,, ale myślę ze są to kobiety które są tutaj długo i po coś zostały one wprowadzone . Nie po to są wątki staraczkowe , wpisywanie się na testowanie i tak dalej żeby każdy z bomby mógł sobie wejść i pokazać nam pozytywny test , od tego są inne wątki ! Po to są tworzone żebyśmy mogły wspólnie się dzielić różnymi sprawami , wspierać s czasem ochrzanic jak jest taka potrzeba bo ktoś za bardzo się nakręca (czasem ktoś potrzebuje takiego kopa w dupę ) . Dlatego też np zostajemy wszystkie do końca miesiąca mimo tego że ktoś miał testowanie zaraz na początku . A dlaczego ? Dlatego że później z dnia na dzień byłoby mniej osób i te na końcu miesiąca nie miały by już z kim się dzielić radością bądź smutkiem bo wszystkie które wysikaly 2 kreski lub biel poszły by na kolejny wątek . Po co jest zasada o nie pisaniu o dzieciach ? Pomyśl trochę .. może da tu osoby które starają się już bardzo długo o swoje 1 dziecko i może je mocno ranić temat dzieci i mini tego że są pod opieką specjalistów i psychologów zwyczajnie temat maluchów ich zasmuca bo nie wiedzą czy dane kiedykolwiek się doczekają swojego od porad dotyczących dzieci czy poprostu wparcia w tym temacie również są inne wątki .

reklama
Proszę Cię 😅 ktoś ma takie cudowne życie. I specjalnie chodzi po wątkach, w których ja pisze (choć się w nich normalnie nie udziela). Ba nawet specjalnie dla mnie konto zakłada 😅 Żadnych merytorycznych postów (które tu przecież wczoraj były) i niby ma to mnie jakoś obrazić 😅
Już tak sobie nie schlebiaj :)
czyli niczym się od niej nie różnisz 🤡
Być może.. Tylko ja faktycznie jestem w trakcie starań od ponad roku, byłam na wątku staraczkowym pare miesięcy, ale niestety jak się Olka wtracila w moje obawy, przemyślenia, które tu pisałam to wolałam odpuścić. Wszystkim Wam kibicuje i rozumiem z czym się zmagacie, rozumiem Wasze obawy, przemyślenia i fakt jak jak bardzo chcecie dziecka

nie wiem kto dokładnie wprowadził te ,, zasady ,, ale myślę ze są to kobiety które są tutaj długo i po coś zostały one wprowadzone . Nie po to są wątki staraczkowe , wpisywanie się na testowanie i tak dalej żeby każdy z bomby mógł sobie wejść i pokazać nam pozytywny test , od tego są inne wątki ! Po to są tworzone żebyśmy mogły wspólnie się dzielić różnymi sprawami , wspierać s czasem ochrzanic jak jest taka potrzeba bo ktoś za bardzo się nakręca (czasem ktoś potrzebuje takiego kopa w dupę ) . Dlatego też np zostajemy wszystkie do końca miesiąca mimo tego że ktoś miał testowanie zaraz na początku . A dlaczego ? Dlatego że później z dnia na dzień byłoby mniej osób i te na końcu miesiąca nie miały by już z kim się dzielić radością bądź smutkiem bo wszystkie które wysikaly 2 kreski lub biel poszły by na kolejny wątek . Po co jest zasada o nie pisaniu o dzieciach ? Pomyśl trochę .. może da tu osoby które starają się już bardzo długo o swoje 1 dziecko i może je mocno ranić temat dzieci i mini tego że są pod opieką specjalistów i psychologów zwyczajnie temat maluchów ich zasmuca bo nie wiedzą czy dane kiedykolwiek się doczekają swojego od porad dotyczących dzieci czy poprostu wparcia w tym temacie również są inne wątki .
Można by też to wszystko odwrócić w drugą stronę...są tu kobiety mające dzieci które od czasu do czasu siła rzeczy o tym wtrąca, a dla kobiet starających się latami, które mają problem z czytaniem o dzieciach to może też są inne wątki i taki mogą omijać?
Bo ktoś nowy przeczyta tytuł i myśli że to watek o styczniowych kreskach 😉 więc wchodzi i się chwali że takowa ma, wiadomo że będą tacy co nie czytają regulaminu na pierwszej stronie bo ludzie są różni, a tu druga afera jak 150 o to że ktoś wpadł z pozytywnym testem...
Jeśli jednak to watek stricte o starających się długo, to trzeba zmienić tytuł tego całego wątku.

Można by też to wszystko odwrócić w drugą stronę...są tu kobiety mające dzieci które od czasu do czasu siła rzeczy o tym wtrąca, a dla kobiet starających się latami, które mają problem z czytaniem o dzieciach to może też są inne wątki i taki mogą omijać?
Bo ktoś nowy przeczyta tytuł i myśli że to watek o styczniowych kreskach 😉 więc wchodzi i się chwali że takowa ma, wiadomo że będą tacy co nie czytają regulaminu na pierwszej stronie bo ludzie są różni, a tu druga afera jak 150 o to że ktoś wpadł z pozytywnym testem...
Jeśli jednak to watek stricte o starających się długo, to trzeba zmienić tytuł tego całego wątku.
dobrze, że uzależnieni od narkotyków tu nie wpadają zobaczyć kreski 🫣😂

Nie jest to wątek dla starających się długo czy krótko tylko wgl. Jeśli ktoś wchodzi w wątek to wchodzi na 1 str. Żeby dodać swoją wypowiedź zjeżdża w dół przez cały wstęp. No naprawdę nie ciężko przeczytać. Nikt nie robi afery że ktoś wpadł z pozytywnym testem, jest odsyłany na inny wątek.

Oczywiście, że można tylko tak jak napisała @pluto_nova był watek staraczkowy. Dziewczyny można powiedzieć, że uciekły z niego na kreski właśnie z tych różnych powodów jak wpadanie z testem, dzieci itd. Ustaliły regulamin. I znowu wyszło, że to dziewczynom starającym się latami zabiera się wątek 🤷‍♀️

reklama
I dodam jeszcze, że ja przychodząc tu w 2021 oczywiście miałam już dzieci. Ale dla mnie jasnym było, że skoro do kogoś przychodzę to ja się dostosowuje tj nie pisze o dzieciach. A nie ustalam sobie swoje zasady wchodząc do kogoś z butami. Dla mnie to bardzo dziwna sytuacja.

Można jeszcze wspomnieć o tym że @Jotka_ utworzyła wątek staraczek 2025, @niezapominajka876 chyba chciała stworzyć coś w stylu staraczek o pierwsze dziecko bez spiny (ja przynajmniej tak zrozumiałam) - więc spokojnie można było tam przejść. No ale nieeee. Lepiej zrobić dramę i napisać, że wieloletniej staraczki są głupie, utworzyły głupi regulamin i niech spadają

Do góry