reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Mam tak samo, usilne próby by się nie nakręcać ale jakoś nie wyszło 😂
u ciebie trochę inna sytuacja , bo są piękne 2 kreski , także betę już można sprawdzić i później przyrost żeby być trochę spokojniejsza . U mnie narazie to jeden wielki znak zapytania czy zatrzyk robi mnie w bambuko , czy testy mnie oszukują i różnie się wybarwia czy faktycznie coś się powoli zaczyna dziac . Dlatego wolę poczekac dzień dwa , bo jeżeli ta kreska nie zacznie robić się jaśniejsza to mogę iść na betę i sprawdzać haha 😅

reklama
hej , może spróbuj iść na progesteron 7 dni po domniemanej owulacji aby sprawdzić czy ona była ? Ewentualnie jak masz możliwość i iść jeszcze raz na podgląd do 1 lekarza lub jeszcze innego i zobaczyć ,może tamta się pomyślała . Generalnie mówiłam nie raz już tutaj że z lekarzami różnie bywa . Mnie kiedyś jeden koło 14-15 DC powiedział że nic na owulację nie wskazuje a 3 dni później jak byłam u niego to mi powiedział że już jest po i jest ciałko żółte , jak skonsultowałem to z innym lekarzem to powiedział że nie wie co tamten widział ale tam żadnego ciałka żółtego nie ma . Także czasem warto sprawdzić jeszcze raz u kogoś innego. Zresztą jeżeli podejrzewasz że owulacja jednak była , był sex to nic tylko poczekać na testowanie ☺️
Dziękuję za odpowiedź, podniosłaś mnie trochę na duchu :D sprawdzę progesteron .. właśnie działaliśmy intensywnie dlatego ta wczorajsza wizyta mnie lekko podłamała ...

Dziękuję za odpowiedź, podniosłaś mnie trochę na duchu :D sprawdzę progesteron .. właśnie działaliśmy intensywnie dlatego ta wczorajsza wizyta mnie lekko podłamała ...
wiesz jaka masz fazę lutealna (między owulacja a okresem ) bo najlepiej zgadać w polowie fazy lutealnej . Ile czasu masz do okresu ?

Cześć, co prawda testowanie mam wpisane na jutro , ale nie mogło mi wyjść z głowy mój ból piersi . Tak więc zrobiłam dzisiaj test i wyszedł pozytywny . Nie wiem czy się jest już czym cieszyć , bo w tamtym miejscu poroniłam . Podrzucam zdjęcie . Co o Tym myślicie ? W najbliższej okazji zrobię betę żebym wiedziała czy będzie wszystko ok.

Załączniki

• IMG_20250121_094039.jpg
    IMG_20250121_094039.jpg
    686,2 KB · Wyświetleń: 161
jakiej długości masz cykle wgl ? Regularne ? ☺️
Owulacja wq pierwszego lekarza była na niedziele 19 styczeń 13 dc , 2 wizyta 14 dc niby brak owulacji . Faza lutealna 13-14 dni . Cykle mam 26-28 dni . Okres powinnam dostać 2-3 luty . Jak myślisz kiedy powinnam się wybrać na progesteron ? bo wychodzi ,że w niedziele więc bym mogła iść sobota lub poniedziałek i nie wiem kiedy lepiej ? By wynik był w miarę miarodajny .

Cześć, co prawda testowanie mam wpisane na jutro , ale nie mogło mi wyjść z głowy mój ból piersi . Tak więc zrobiłam dzisiaj test i wyszedł pozytywny . Nie wiem czy się jest już czym cieszyć , bo w tamtym miejscu poroniłam . Podrzucam zdjęcie . Co o Tym myślicie ? W najbliższej okazji zrobię betę żebym wiedziała czy będzie wszystko ok.
No krecha jest 😉
Poroniłas w tamtym miesiącu? Dobrze zrozumiałam? Biochemiczna?

u ciebie trochę inna sytuacja , bo są piękne 2 kreski , także betę już można sprawdzić i później przyrost żeby być trochę spokojniejsza . U mnie narazie to jeden wielki znak zapytania czy zatrzyk robi mnie w bambuko , czy testy mnie oszukują i różnie się wybarwia czy faktycznie coś się powoli zaczyna dziac . Dlatego wolę poczekac dzień dwa , bo jeżeli ta kreska nie zacznie robić się jaśniejsza to mogę iść na betę i sprawdzać haha 😅
No tak ale czekałam chociaż kusiłyście, bardzo bardzo 🤣

reklama
Betka i prożek powiedzą Ci prawdę :)

Do góry