reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Wizyta 28.01 będzie pierwsze USG .W klinice powiedzieli ,że powinno się wykonać 20 dni po transferze ( jeśli beta rośnie ) .
Wizyta serduszkowa też jest refundowana w klinice czy z tym już do lekarza prowadzącego? Ja na USG jestem umówiona 31, ale zaznaczyli że tylko tą jedna jest refundowana, a jak zlecą kolejne to już płatne 🤔

reklama
histeroskopeie diagnostyczną bo zmian nie mam przynajmniej nie widac ale 3 transfery nieudane i decyzja była ze robimy histeroskopie
Po trzecim nieudanym transferze też miałam histeroskopię diagnostyczną z CD138 i CD56. Kilka dni po krwawiłam i plamiłam, ale antybiotyku nie miałam. Mogliśmy starać się w tym samym cyklu.

Po histeroskopii potrzebne jest jakieś zwolnienie lekarskie na kolejne dni?
Ja na dzień histero w znieczuleniu ogólnym brałam urlop. Na drugi dzień pracowałam zdalnie, ale warto wziąć wolne, żeby dojść do siebie.

Melduję, że z pobranych 16 komórek do zapłodnienia nadawało się 13. Poprawnie zapłodniło się 8 i w sobotę lub w niedzielę okaże się ile mamy zarodków.
Na razie wyniki bardzo podobne jak przy pierwszej procedurze, więc mam nadzieję, że 3 lub 4 zarodki będziemy mieć :)
No ale jestem gotowa na każdą informację, nawet na jej brak.

Melduję, że z pobranych 16 komórek do zapłodnienia nadawało się 13. Poprawnie zapłodniło się 8 i w sobotę lub w niedzielę okaże się ile mamy zarodków.
Na razie wyniki bardzo podobne jak przy pierwszej procedurze, więc mam nadzieję, że 3 lub 4 zarodki będziemy mieć :)
No ale jestem gotowa na każdą informację, nawet na jej brak.
Trzymam kciuki za jak największą ilość zarodkow. Będziesz badać?

Wizyta serduszkowa też jest refundowana w klinice czy z tym już do lekarza prowadzącego? Ja na USG jestem umówiona 31, ale zaznaczyli że tylko tą jedna jest refundowana, a jak zlecą kolejne to już płatne 🤔
Prawdę mówiąc nie dopytywałam ,ale zapewne gdyby była odpłatna to bym została o tym poinformowana .Myślę ,że to już będzie ostatnia wizyta w klinice i jeśli wszystko będzie dobrze będę prowadzić ciąże już u mojego stałego ginekologa .Zastanawia mnie tylko jak będzie wyglądać schodzenie z leków ? Wczoraj wykupiłam kolejny zapas w tym 30 zastrzyków neoparinu 🤷 będę musiała dopytać mojego lekarza czy się podejmie przejęcia .

a wakacje fajnie, jak ktoś nie lubi gorąca i chce pozwiedzać to styczeń w Egipcie ideolo. Wieczory na cienkie spodnie i sweterek, a w dzień gdyby nie wiatr to gorąco, takie polskie lato:)
Wyczytaliśmy że w luku bagażowym jest od 8 do 18 stopni, daliśmy do dużego bagażu leki. Przecież tam zwierzęta się przewozi, więc zimno nie może być:) liczyłam że szybciej okres przyjdzie jak wcześniej przy antykoncepcji, Ale wczoraj dopiero 2dc, więc od wczoraj zaczęłam zastrzyki, czekam na tel od lekarza kiedy wizyta, bo grafik ma pełen a muszę mieć wizytę w czwartek lub piątek. :)
No to kciuki za stymulację! Jak wrażenia po pierwszych zastrzykach? Robisz sama czy mąż Ci robi? :)

reklama
Prawdę mówiąc nie dopytywałam ,ale zapewne gdyby była odpłatna to bym została o tym poinformowana .Myślę ,że to już będzie ostatnia wizyta w klinice i jeśli wszystko będzie dobrze będę prowadzić ciąże już u mojego stałego ginekologa .Zastanawia mnie tylko jak będzie wyglądać schodzenie z leków ? Wczoraj wykupiłam kolejny zapas w tym 30 zastrzyków neoparinu 🤷 będę musiała dopytać mojego lekarza czy się podejmie przejęcia .
Akurat heparyna to pewnie zostanie z Tobą do końca połogu

Do góry