reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Acofil podaje w zastrzykach. Chodzi mi o wlew ze swojego osocza 😊 taki miałam i teraz na NFZ nawet za dopłata nie mogę mieć.
Ja niestety też nie mogłam mieć,uczestnicząc w programie NFZ,ale.... Na ten wlew nie mogła wystawić mi skierowania lekarka,która mnie prowadzi. I idąc takim torem miałam ,,konsultacje" fikcyjne,za które płaciłam dwie z różnymi lekarzami,którzy wystwili mi skierowanie. Więc udało się zrobić to w klinice,ale na skierowaniu od innego lekarza, oczywiście odpłatnie. Wlew z Accofilu też miałam,ale recepta od lekarki, ja zakupiłam,i miałam prywatnie u swojej doktor w gabinecie prywatnym. A jeśli chodzi o to czemu nie mogliśmy zrobić odpłatnego- doktor powiedziała,że Polacy przekabinowali w poprzednim programie i NFZ wprowadziło takie wymogi🤷

Ja niestety też nie mogłam mieć,uczestnicząc w programie NFZ,ale.... Na ten wlew nie mogła wystawić mi skierowania lekarka,która mnie prowadzi. I idąc takim torem miałam ,,konsultacje" fikcyjne,za które płaciłam dwie z różnymi lekarzami,którzy wystwili mi skierowanie. Więc udało się zrobić to w klinice,ale na skierowaniu od innego lekarza, oczywiście odpłatnie. Wlew z Accofilu też miałam,ale recepta od lekarki, ja zakupiłam,i miałam prywatnie u swojej doktor w gabinecie prywatnym. A jeśli chodzi o to czemu nie mogliśmy zrobić odpłatnego- doktor powiedziała,że Polacy przekabinowali w poprzednim programie i NFZ wprowadziło takie wymogi🤷
O kurde to jest jakieś światełko w tunelu 😍 właśnie też bym chciała zapłacić ale to mieć, tym bardziej że przy udanym transferze to miałam. Finalnie udał Wam się transfer ?!

O kurde to jest jakieś światełko w tunelu 😍 właśnie też bym chciała zapłacić ale to mieć, tym bardziej że przy udanym transferze to miałam. Finalnie udał Wam się transfer ?!
Czekamy,bo mieliśmy 21.01,to jest nasz 3 transfer. Przy drugim też był wlew,beta dodatnia,ale nie udało się. Teraz mieliśmy transferowane dwa zarodki. Boje się strasznie....

Pierw był ujocien i ściemniało. Jutro idę na betę. Dzisiaj 7dpt. Siedzę cicho gdyby się mój dowiedział że zrobiłam test... jaki stres i częściowa chociaż ulga...

Załączniki

• 20250124_053652.jpg
    20250124_053652.jpg
    873,3 KB · Wyświetleń: 124
Dziękuję! 💚 Ja szczerze mówiąc już od dłuższego czasu mam wrażenie, że to się nie uda i myślami jestem już przy kolejnej stymulacji. 🫣 Muszę jeszcze przegadać z lekarką kwestię Encortonu, bo właściwie immunolog chciał, ale ze względu na nadciśnienie powiedział, że może lepiej nie, a że jestem w sytuacji, gdzie wszystko albo nic, to chciałabym jednak zrobić wszystko od razu, żeby jakoś tę szansę na powodzenie transferu zwiększyć.
Doskonale rozumiem, staraczkowy umysł przeważnie ma w razie czego plan na następne kroki tak samo jest w kwestii maksymalizacji szans na powodzenie. Mam nadzieję, że lekarz podejmie właściwą decyzję nt Encortonu z korzyścią dla Ciebie i że ten pierwszy transfer się uda i nie będzie trzeba ponownie przechodzić przez to wszystko. Ja też aż tak mocno nie wierzyłam w pierwszy transfer (posłuchałam rekomendacji lekarza prowadzącego nie wzięłam pod uwagę w pierwszym podejściu zaleceń immunologa w kwestii Accofilu i Encortonu) a jednak się powiódł- wierzę że Twój zarodek się pięknie rozgości za pierwszym razem
🤞

reklama
Do góry