reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

reklama
A lekarz nic nie mówił?
Bo w sumie nie wiem jakie są zalecenia typowo przed IUI 🤔

Edit. Bo nie wiem na ile to jest jeszcze aktualne ale tu np. zalecają 3-5 dni abstynencji Link do: Inseminacja – Fertilita IVF Center i to samo widziałam na stronie kliniki bocian
Tiaaa, niby tak. Przed badaniem nasienia mąż miał 2 dni abstynencji i wyszły mu bardzo dobre wyniki (na świeżo robione w styczniu), więc myślę że nie zaszkodzi 😁 Ale zobaczymy. Piszą też, że zaleca się współżycie w dniu podania zastrzyku, więc by się zgadzało.

Edit: bardzo dobre w porównaniu z poprzednimi sprzed roku 😉

No właśnie nic nie mówił, a ja z tych całych emocji, że to już, nie zapytałam nawet 🙈 Ale właśnie tak jak pisałam wyżej - dużo teraz wpisów znalazłam, że było zalecenie współżycia w dniu zastrzyku. Tylko to też mogło w sumie dotyczyć po prostu cyklu stymulowanego, a nie stymulowanego konkretnie pod IUI 🤷🏻‍♀️

Tiaaa, niby tak. Przed badaniem nasienia mąż miał 2 dni abstynencji i wyszły mu bardzo dobre wyniki (na świeżo robione w styczniu), więc myślę że nie zaszkodzi 😁 Ale zobaczymy. Piszą też, że zaleca się współżycie w dniu podania zastrzyku, więc by się zgadzało.

Edit: bardzo dobre w porównaniu z poprzednimi sprzed roku 😉

Hmm tylko mi się wydaje, że badanie a IUI to trochę co innego bo przy badaniu chyba jest badany ten cały materiał, a przy IUI jest brana tylko jakaś jego część. A też nie wybiera się idealnie 1 pod daną komórkę jak przy in vitro. Stąd w tych pozostałych przypadkach ten okres abstynencji jest krótszy.

Ale może już coś mieszam

Hej dziewczyny, wracam po przerwie, udzielałam się w zeszłym roku kiedy jeszcze próbowaliśmy naturalnych starań, w tym momencie jesteśmy już zakwalifikowani do in vitro, czekam właśnie na okres który ma się pojawić lada dzień i zaczynam stymulację zastrzykami. Jak wszystko dobrze pójdzie, to w połowie lutego czeka mnie punkcja, co do transferu to nie wiem czy wszystko uda się w jednym cyklu, ale raczej stawiam na następny, jeśli oczywiście będzie co transferować.

Niemniej jednak chciałam się zapisać na ten moment na ławeczkę. Życzę wszystkim powodzenia :)

Badałam 22.01 progesteron bo było podejrzenie że owulacja była już ale wynosił <0.1 Gin widziała na wizycie 16.01 jakiś pęknięty pęcherzyk i mówiła że już mogę być po owulacji dlatego sprawdzałam 🤭 No nic, mówi się trudno 😬 Pozostaje czekać na 🐒

reklama
Do góry