reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Tego Ci życzę :)))) a czy gdzieś jest jakiś wskaźnik/ przedział wartości, który może na to wskazywać ? Jeśli tak to podeślij gdzie to znaleźć :)
Jedyne info jakie znalazłam to że beta wtedy 2 razy szybciej rośnie. Przyrost musi się mieścić w normie tylko przyrasta szybciej. Patrzyłam na normy dla 5 tyg to są do 7-8 k. A ja mam dziś 5+0 i ponad 16 k 🫣 może, kto wie może...

reklama
Jedyne info jakie znalazłam to że beta wtedy 2 razy szybciej rośnie. Przyrost musi się mieścić w normie tylko przyrasta szybciej. Patrzyłam na normy dla 5 tyg to są do 7-8 k. A ja mam dziś 5+0 i ponad 16 k 🫣 może, kto wie może...
W 4+6 miałam bete ponad 10tysiecy, pierwszy przyrost tez 400% prawie i ja się z kolei obawiałam bliźniaków a jest jedno 😅 Ty masz za to piękny progesteron i bete tez duzą także kto wie...🫢

To dziwne, że nie zmierzył pęcherzyka żółtkowego 🤔 ale to 20,01 to chodzi Ci o mm tak?
Pęcherzyk ciążowy rośnie ok 1 mm na dobę, więc idź dla spokoju do swojej i na ten moment się tym nie stresuj 😘
Tak mm miało być a nie cm. Idę do mojej miałam wizytę na wtorek, wcisnęła mnie na czwartej na 20.20

Przeczytałam historię Twojej koleżanki, przerażające. Ja z kolei w trakcie poronienia usłyszałam od lekarki „czy ze mnie wypadła już ta kluska?”i że „teraz to już jak bóg da można się starać”, oba teksty od tej samej i oba uważam za bardzo niestosowne, może było ich nawet więcej, ale nie pamiętam. Co prawda ja nie mam pokrzepiającej historii, ale w szpitalach pracują ludzie, którzy nie powinni się tam znaleźć.
Ja roniłam w tym szpitalu co ona leżała, za to ja wspominam bardzo dobrze szpital. Chociaż jeden tekst mi utknął w głowie. Przy przyjęciu. Siedziałam na korytarzu sama, czekałam na lozko i łzy mi leciały. A położne między sobą że trzeba jej psychologa wysłać bo słaba jest. Jak można powiedzieć o kimś co ma 3 stratę że jest słaby, teraz lepiej to nie mieć uczuć wychodzi na to....

Światło mi się odbilo ale tak mało wyraźne jest zdjęcie. On w ogóle za bardzo nie mógł wylapac pęcherzyka przez mój pecherz...

Załączniki

• 20250210_212119.jpg
    20250210_212119.jpg
    578,3 KB · Wyświetleń: 91
MAM i ja nocne wyniki!🤪
ja jestem 5+1 (choć wg niektórych aplikacji 5+0) i mam betę 13.500 😍
Progesteron 36
niestety TSH 2,6... kurcze nigdy nie miałam z nim problemu, widzę, że normy są różne...
Nie znam się na tym zupełnie 😳
Sprawdzę jeszcze za kilka dni...

ale NAPRAWDĘ JESTEM W TEJ CIĄŻY😍😍🤩🥳😱😱
Nadal jestem w szoku

MAM i ja nocne wyniki!🤪
ja jestem 5+1 (choć wg niektórych aplikacji 5+0) i mam betę 13.500 😍
Progesteron 36
niestety TSH 2,6... kurcze nigdy nie miałam z nim problemu, widzę, że normy są różne...
Nie znam się na tym zupełnie 😳
Sprawdzę jeszcze za kilka dni...

ale NAPRAWDĘ JESTEM W TEJ CIĄŻY😍😍🤩🥳😱😱
Nadal jestem w szoku
Ty też masz mega różnicę w porównaniu do mnie, a etap ciąży podobny 😳 ale porównałam sobie wyniki z poprzednich zdrowo rozwijających się ciąży i wyniki powyżej 10tys miałam +/- 2tyg po spodziewanej miesiączce, więc tak już chyba mam 🤷🏻‍♀️ chociaż nie ukrywam, trochę to ostudziło mój entuzjazm…
gratulacje 🥳

Ty też masz mega różnicę w porównaniu do mnie, a etap ciąży podobny 😳 ale porównałam sobie wyniki z poprzednich zdrowo rozwijających się ciąży i wyniki powyżej 10tys miałam +/- 2tyg po spodziewanej miesiączce, więc tak już chyba mam 🤷🏻‍♀️ chociaż nie ukrywam, trochę to ostudziło mój entuzjazm…
gratulacje 🥳
My zrobiliśmy tego dzidziusia 7 lub 8 dnia cyklu😆, mam super wczesna owulacje więc wszystko się zgadza :)

reklama
gratulacje 🥳
Pierwsze kreski wysikalam za dnia! 7 albo 8 dni przed terminem miesiączki..

Do góry