reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Cześć, planowałam przywitać się po pierwszej wizycie, którą mam 18 lutego, bo jakoś nadal nie dowierzam, że jestem w ciąży, ale od kilku dni zaczęły mi się delikatne mdłości, więc stwierdziłam, że może czas się przywitać i przynajmniej nie będę sama czekać na wizytę. Aktualnie jestem w 5+5, pierwszy cień cienia zobaczyłam 25 stycznia, 27 stycznia zrobiłam bete i była 59 i progesteron 43 i 29 stycznia zrobiłam drugą betę żeby zobaczyć przyrost i była 126 i teraz staram się cierpliwie czekać do wizyty, chociaż im bliżej tym ciężej się czeka 😅
Witaj ☺️

reklama
Pozytywny?

Załączniki

• IMG_20250211_111502.jpg
    IMG_20250211_111502.jpg
    579,6 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
A teraz pytanie do Was wszystkich. 💚
Czy mówicie już otwarcie że spodziewacie się dziecka typu rodzina, praca, czy na razie nieliczni wiedzą ?
U mnie jedynie mąż + pracodawca
Nie chce na razie dzielić się z bliskimi zwłaszcza rodzicami i rodzeństwem.
Tak rodzina moja wie, ale ja jestem po ivf, a oni są ze mną od początku drogi, więc nie da się tego ukryć.
Znajomi jeszcze nie wiedzą i za pewne za szybko też nie powiem, bo nie chcę właśnie, żeby doszło to do mojego pracodawcy, a mieszkam w małym mieście gdzie plotki szybko się rozchodzą.

@Żołna nie ma żadnej pewności że to TSH było powodem straty i wiesz o tym… mnie Endo powiedział, że jeszcze całkiem nie tak dawno nie było wgle zaleceń badań badania poziomu TSH 😬 także nie ma co świrować… na pewno poziom do 3 nie jest w stanie doprowadzić do poronienia. nie stresować się!

reklama
Jejku dziewczyny wybaczcie, że tu zepsułam atmosferę, odpiszę tylko szybko, bo mam zmianę z młodym zanim od 12 przyjdzie niania 🥶 - ja rozumiem obie strony i wiem, że @Żołna chciałaś dobrze i masz swoje przejścia 🩷...
ja jestem stara i powinnam trochę więcej wiedzieć na temat TSH, ale też staram się nie panikować i wiem, że nie wszystko ode mnie zależy - już takie mam podejście, a nie chcę też sobie w razie czego potem wkręcać, że coś się wydarzyło, bo ja np. nie zbiłam TSH o_O
Wróciłam do swoich wyników z poprzedniej ciąży i znalazłam jeden wynik z I trymestru w okolicach 2,45 🤔, reszta później była niska (tj. 1.5-1.9)...więc powtórzę to TSH razem z innymi parametrami i zobaczymy, czy faktycznie trzeba zbijać...

Dzięki @Klemensa.
Ja akurat nie mogę powiedzieć, że schudłam🥲, w sumie przed tym badaniem nie spałam - nie wiem czy to ma wpływ - powtórzę, zobaczymy 🧐

Do góry