reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Pracuje i nie mam w co ręce wsadzić bo mam pierdół do robienia nic konkretnego.
Moja lekarka powiedziała że nie ma sensu w tym samym dniu, powiedziała że sytuacja zmienia się z godziny na godzinę on mógł nie widzieć zarodka a rano ona mogłaby już widzieć. Powiedziała że przeliczy i naposze kiedy mam przyjść. I dostałam sms że mam być w czwartek.
Dostaje juz lekkiego pierdolca, raz się uspakajam że słaby sprzęt, że znalazłam że 22dpt to pęcherzyk a 32 dni zarodek z sercem. Ale to różnie. Napisała do mnie dziewczyna na forum która bardzo postawiła na nogi. Zobaczymy nie poddaje się jeszcze. Ale jest ciężko...
to tak ja ją obecnie , większość w pracy siedzę na telefonie bo nie mam co robić a mój mózg 🤯🤯 ile jesteś dpt przypomnisz ? Kurde lekarka napewno ma rację że lepiej poczekać ten dzień czy dwa bo sytuacja może się szybko zmienić ale wiadomo jak to jest ... Jest ciężko wytrzymać 😔 ja nie usłyszała nic niepokojącego na ostatniej wizycie a mimo to wariuje czy napewno zarodek się dalej rozwija i co zobaczę teraz na USG 😔🤯

Dzisiaj 25dpt
Jak najszybciej praca żeby się skończyła.do domu i tam jakoś zajmę głowę. W czwartek zastanawiam się nad wolnym tylko mi szkoda...

Mi z tymi stresami chodziło nie tylko o ciążę, tak ogólnie, kortyzol mi wybija i się stresuję wszystkim, życiem, jak sobie poradzę, jaka przyszłość czeka moje dzieci itd 😁 no schizy mnie mocne łapią ogólnie, zastanawiam się, czy mogę coś na uspokojenie wziąć co nie zaszkodzi dziecku, zapytam lekarki, ale mam wizytę w poniedziałek dopiero.
Co do ciąży to jakoś mam dobre przeczucia i wierzę, że będzie ok :)

Mi z tymi stresami chodziło nie tylko o ciążę, tak ogólnie, kortyzol mi wybija i się stresuję wszystkim, życiem, jak sobie poradzę, jaka przyszłość czeka moje dzieci itd 😁 no schizy mnie mocne łapią ogólnie, zastanawiam się, czy mogę coś na uspokojenie wziąć co nie zaszkodzi dziecku, zapytam lekarki, ale mam wizytę w poniedziałek dopiero.
Jak to mówią, pozytywne nastawienie to połowa sukcesu ☺️
P.s. daj trochę tego nastawienia...

Dzisiaj 25dpt
Jak najszybciej praca żeby się skończyła.do domu i tam jakoś zajmę głowę. W czwartek zastanawiam się nad wolnym tylko mi szkoda...
zależy gdzie będziesz mniej myśleć , jeżeli szybciej ci leci czas w domu i łatwiej ci zająć czymś głowę to może lepiej wziąć wolne . Siłę wyższą ? To chyba takie najlepsze wolne którego nie szkoda bo jest dodatkowe

Mam podobnie 😀

Pęcherzyk jest w macicy. Ok 2 mm ma. Maleństwo. Na zarodek za wcześnie, na pęcherzyk żółtkowy też za wcześnie. Jajowody czyste. Owulacja była z prawego jajnika, tak jak czułam. Mam przyjść za 2 tygodnie. Wtedy dopiero się okaże czy jest dobrze czy powtórka z rozrywki. Zwiększył mi dawkę euthyroxu bo 1,94 to nadal za dużo. Mam brać teraz 100 aż zejdzie do jedności. Zlecił badania i w sumie tyle. Nadal nie czuje tej ciąży 😵‍💫

reklama
Do góry