reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Pęcherzyk jest w macicy. Ok 2 mm ma. Maleństwo. Na zarodek za wcześnie, na pęcherzyk żółtkowy też za wcześnie. Jajowody czyste. Owulacja była z prawego jajnika, tak jak czułam. Mam przyjść za 2 tygodnie. Wtedy dopiero się okaże czy jest dobrze czy powtórka z rozrywki. Zwiększył mi dawkę euthyroxu bo 1,94 to nadal za dużo. Mam brać teraz 100 aż zejdzie do jedności. Zlecił badania i w sumie tyle. Nadal nie czuje tej ciąży 😵‍💫
Tylko cierpliwość nas uratuje :D ja po pracy przedniej stracie jestem jeszcze bardziej nieufna i niecierpliwa

reklama
Pęcherzyk jest w macicy. Ok 2 mm ma. Maleństwo. Na zarodek za wcześnie, na pęcherzyk żółtkowy też za wcześnie. Jajowody czyste. Owulacja była z prawego jajnika, tak jak czułam. Mam przyjść za 2 tygodnie. Wtedy dopiero się okaże czy jest dobrze czy powtórka z rozrywki. Zwiększył mi dawkę euthyroxu bo 1,94 to nadal za dużo. Mam brać teraz 100 aż zejdzie do jedności. Zlecił badania i w sumie tyle. Nadal nie czuje tej ciąży 😵‍💫
a który dzisiaj miałaś tydzień ? Najważniejsze że pęcherzyk tam gdzie trzeba , te 2 tygodnie pewnie będą się dłużyc ale no jakoś trzeba dać radę 🤞🤞jak tak mówisz o tym TSH to powiem ci że też zaczynam się stresować jakie będzie u mnie ,ostatnie robiłam końcem września przed podniesieniem dawki to miałam 1.8 ciekawe , już bym chciała wykonać te badania , ale czekam na skierowanie żeby jutro dostać od lekarki

a który dzisiaj miałaś tydzień ? Najważniejsze że pęcherzyk tam gdzie trzeba , te 2 tygodnie pewnie będą się dłużyc ale no jakoś trzeba dać radę 🤞🤞jak tak mówisz o tym TSH to powiem ci że też zaczynam się stresować jakie będzie u mnie ,ostatnie robiłam końcem września przed podniesieniem dawki to miałam 1.8 ciekawe , już bym chciała wykonać te badania , ale czekam na skierowanie żeby jutro dostać od lekarki
Dziś 5+1 więc obraz prawidłowy.

A robiłaś progesteron w ogóle? Ja to na własną rękę te badania jeszcze przed wizytą i zrobiłam niektóre, które mi zlecono w poprzedniej ciąży.. zapłaciłam za nie prawie 200 zł, zaczyna się 😅
A dziękuję to wyjaśnia dlaczego go nie mam na badaniach xd
Po prostu nie robiłam xd
Dzięki 🥳😅🫢😘

Czuję że ciąża to jeden wielki egzamin z cierpliwości 😅byłam dziś zrobić betę ale ponoć na wyniki czeka się teraz dłużej (2dni) - co pół godziny sprawdzam stronę alabu 😅
Ja badania robiłam wczoraj o 9, a wyniki miałam dzisiaj o 7:30, chyba Alab ma ostatnio dużo pracy:)

reklama
No czyli jak na obecny tydzień wszystko mieści się w normie. To dobrze.
Ale tak znów trzeba czekać. Zawsze na coś. A to beta, a to przyrost, usg czy pęcherzyk, zarodek, jak rośnie i tak dalej :D
Czekanie jest najgorsze, potwierdzam :D

Do góry