reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

reklama
Ale idąc tym tokiem myślenia, to tematem do rozwodu jest też granie na emocjach uczuciach i właśnie konkretnie albo chce się mieć dziecko i działamy razem, albo odpuszczamy i nie gramy sobie na uczuciach.
U nas było ze chcemy porobiliśmy badania u męża wyszły bardzo słabe wyniki, ale on z góry powiedział że będzie brał suplementy, ale więcej badań nie powtórzy i na in vitro też nie wchodzi w grę. Zresztą badania były robione po sporych infekcjach u męża,a wcześniej udało się za pierwszym razem zajść w ciążę, także lodze się że w końcu może się uda, albo nie
Gdybyśmy się tak starali o pierwsze dziecko to bym się z nim od razu rozwiodła 😂 Ale mamy już trójkę wymodlonych, dużo przeszliśmy i ja jestem w stanie pogodzić się z faktem że z trójką zostaniemy. Ale póki widzę że on mówi co innego (że nie chce więcej dzieci) a mimo to uprawiamy sex bez zabezpieczenia to widzę szanse że mimo wszystko się uda :-)

U mnie dzisiaj 14 dpo i biało. Jutro dla pewności zrobię betę żeby z czystym sumieniem odstawić proga i dam znać jak 🐒 przyjdzie

No nie do końca się z tym zgodzę. Na pewno gdyby na 100% nie chciał, to by nie kończył w środku. Co innego mydlenie oczu rozmowa, a co innego czynami. Przecież jest dorosły i wie czym to grozi. Bardziej obstawiam, że chce, ale się waha

Gdyby tak było to nie było by wpadek z jednorazowego seksu - nawet nie w małżeństwach, czy stałych związkach ale po prostu powiedzmy imprezowych. Albo nie było by wielu nastoletnich ciąż bo ciężko mówić, że 15 latek chce na 100% dziecko skoro się nie zabezpiecza. A takich sytuacji jest raczej dość sporo.

Wielu mężczyzn się zwyczajnie nie chce zabezpieczać bo "to jak lizanie lizaka przez papierek" itd. i liczy na to, że albo jakoś się uda, albo że to kobieta zadba o zabezpieczenie.

Dla mnie tu generalnie przydałaby się chyba terapia bo dla mnie to nie jest do końca normalne - nie da się mieć dobrego związku, w której jeden partner lubi denerwować drugiego (wtf?), czy decyzje jednego partnera są olewane (np. sytuacja z psem). I skoro tak jest od początku, od 15 lat to w mojej ocenie coś tu jednak nie gra.

Dziewczyny , jak to z gorączką w pierwszych dniach ew. Ciąży ?
Ja dzisiaj od rana męczę się z temp powyżej 39, dosłownie zwaliło mnie z nóg . Na jutro termin miesiączki , zrobiłam dzisiaj rano test czułości 25- też jakiś słaby duszek … i teraz moje pytanie - czy przy ewentualnej wcześniej ciąży stosować sam paracetamol ? ( tak wyczytałam w internecie ) .
Jutro idę do lekarza z tym grypskiem
Pozdrawiam. W załączeniu zdjęcie kolejnego duszka :)

Załączniki

• IMG_7682.jpeg
    IMG_7682.jpeg
    63,7 KB · Wyświetleń: 143
Ja dzisiaj od rana męczę się z temp powyżej 39, dosłownie zwaliło mnie z nóg . Na jutro termin miesiączki , zrobiłam dzisiaj rano test czułości 25- też jakiś słaby duszek … i teraz moje pytanie - czy przy ewentualnej wcześniej ciąży stosować sam paracetamol ? ( tak wyczytałam w internecie ) .
Szkoda że nie miałaś testu o czułości 10. Ale dzień przed miesiączką to nawet te 25 powinny być mocniejsze. Masz jeszcze test na jutro ?

reklama
Hmm, a wczoraj robiłaś ten 10? Bo skoro dziś jest duszek na 25, to wczoraj na 10 powinno być już dość mocno widać 🤔 tak mi się wydaje.
Może skocz na betę, to będziesz miała jasność 😊
Co do leków, tak paracetamol 😊

Do góry