Klemensa
Fanka BB :)
Na czas określony przedłuża Ci do dnia poroduDziewczyny a jak to jest z umową na czas określony? Trzeba czekać do skończonego 3 miesiąca z poinformowaniem pracodawcy zeby być chronioną?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na czas określony przedłuża Ci do dnia poroduDziewczyny a jak to jest z umową na czas określony? Trzeba czekać do skończonego 3 miesiąca z poinformowaniem pracodawcy zeby być chronioną?
Tak wiem, ale poinformować mogę dopiero w 3 miesiącu ciąży czy w każdej chwili?Na czas określony przedłuża Ci do dnia porodu
Tak wiem, ale poinformować mogę dopiero w 3 miesiącu ciąży czy w każdej chwili?
Umowa się kończy w sierpniu, więc jeszcze pol rokuTo zależy kiedy kończy Ci się umowa.
Jak po 12tc to kiedy chcesz.
Jak przed 12tc to nie mają obowiazku jej przedłużenia i wiedząc o ciąży większość pracodawców jej nie przedłuży więc wtedy lepiej poczekać z info
jak tak się rozglądałam to za sama sesje ciążowa 10 zdjęć koło 600-700 zł za łączona ciążowa i noworodkowa po 10 szt z każdej sesji 1200-1400Ja myślę że nie. Nie widzę siebie w czymś takim. Może się coś zmieni.
Mówisz że liczą się ? Podpowiesz jakie widełki z ciekawości ?
no to nie ma znaczenia kiedy powiesz i tak będą musili przedłużyć do dnia poroduUmowa się kończy w sierpniu, więc jeszcze pol roku![]()
Jeśli jest umowa o pracę, to chroni kodeks pracy, nie można zwolnić kobiety w ciąży.
Ja też planowałam czekać do przynajmniej skończonego pierwszego trymestru, ale wyszła taka sytuacja w tym tygodniu, że musiałam już teraz powiedziećJa chciałam czekać z poinformowaniem pracodawcy do skończenia 1 trymestru. Ale myślę że mi się to nie uda bo na koniec dnia już po prostu widać![]()