Izz96
Fanka BB :)
Ujemny igg <1,6 a przy igm <0.50A jakie masz widełki? Przy wyniku powinny być wtedy łatwiej odczytać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ujemny igg <1,6 a przy igm <0.50A jakie masz widełki? Przy wyniku powinny być wtedy łatwiej odczytać
Chyba że z pakietu robią prywatnie to często jest w pakiecie cytomegalia. I od razu uczulam żeby się nie stresować jak igm wyjdzie dodatnie w komercyjnym labie - to częsty powód stresu u tysięcy kobiet w ciąży w tym krajuZależy jakie badania i jaki lekarz wystawiał ci skierowanie. Od prywatnego wszystkie będą płatne. Od takiego na NFZ większość darmowe, płatna chyba cytomegalia.
Właśnie wydaje mi się, że niepasteryzowane wyroby to można ewentualnie kupić gdzieś na straganie od baby w Zakopanem (i to niekoniecznieNie Polsce znakomita większość jest z pasteryzowanego, jak nie jest to dopisują
No chodziło mi o polskie z PolskiTe "dojrzewające" włoskie czy hiszpańskie są z niepasteryzowanego często. Te z polskiej produkcji będą z pasteryzowanego mleka, chociaż w składzie samo mleko, np. ten bieluch![]()
No ja do sody i octu nie mam cierpliwości, z płynem idzie sprawniejTe gotowe do spożycia to koniecznie trzeba umyć i najlepiej w sodzie wymoczyć
Mi wyszedł konflikt serologiczny w Synevo w pierwszej ciąży... poszłam do lab przy szpitalu i brak przeciwciałChyba że z pakietu robią prywatnie to często jest w pakiecie cytomegalia. I od razu uczulam żeby się nie stresować jak igm wyjdzie dodatnie w komercyjnym labie - to częsty powód stresu u tysięcy kobiet w ciąży w tym kraju![]()
Ja po prostu wrzucam do ciepłej wody z sodą i moczęNo ja do sody i octu nie mam cierpliwości, z płynem idzie sprawniej.
Co jak co, ale w ciąży warto słuchać mężczyzn. Bardziej racjonalnie patrzą i trzeźwoA i jeszcze apropos bielucha waniliowego, czytam skład zwykłego i tam „mleko pasteryzowane” czytam waniliowego a tam „mleko” to mówię do chopa ej myślisz że tu też dali pasteryzowane? A ten że na pewno i mam brać a nie tu rozmyślać. Ale no nie napisali że pasteryzowane a tu napisali! Popatrzył tym męskim okiem na oba składy i mówi „nie napisali bo miejsca tyle nie mieli”![]()
Ja tak myje owoce i warzywa, a ile syfu wychodzi np z truskawekJa po prostu wrzucam do ciepłej wody z sodą i moczę![]()